Darko Brašnjović, reprezentativac Srbije, nastavio je sa odličnim rezultatima na medjunarodnoj takmičarskoj sceni. Na Evropskom juniorskom kupu u Linjanu, Brašnjović je trijumfovao u kategoriji do 90 kilograma.

Brašnjović je u pet mečeva koliko je imao na putu do najvišeg stepenika pobedničkog postolja zabeležio svih pet pobeda, od čega je čak četiri rešio maksimalnim rezultatom 10:0.

Od prvog meča u Linjanu, Brašnjović je pokazao da je neprikosnoven u kategoriji do 90 kilograma. Francuza Mohameda Akalaia rešio je iponom. Hrvata Ivana Jelaču rešio je istim rezultatom. U trećem kolu Mađar Roland Goz nije uspeo da nađe rešenje za našeg trofejnog reprezentativca, čime i ovaj meč srpski džudista rešava u svoju korist, ovoga puta vazarijem.

U polufinalu, Španac Ilaja Kabulijani u polufinalu, nije imao šanse u duelu sa Brašnjovićem koji je prvo uspešno plasirao bacanje koje je ocenjeno wazarijem, da bi potom duel zapečatio i iponom. U velikom finalu Brašnjović je savladao i Tonija Miletića iz Bosne i Hercegovine, čime je trijumfovao na Evropskom juniorskom kupu u Linjanu.

Čestitke Darku Brašnjoviću na osvajanju zlatne medalje !