Mihail Morohojev (do 66 kg) obradovao je sve ljubitelje džudoa u Srbiji. Miša Morohojev osvojio je prvu bronzanu medalju u nacionalnom kimonu Srbije na medjunarodnoj takmičarskoj sceni, na Evropskom džudo kupu u Dubrovniku.


Posle prvog kola u kome je bio slobodan, srpski reprezentativac u drugom meču pobedio je domaćeg takmičara, Roberta Klačara.  

-Bilo je teško na početku, nešto sam loše osećao, ali posle je bilo sve lakše I lakše, ušao sam u borbu. Gubio sam na wazari, ali sam ga bacio na ipon, čime se potvrdio da sam na pravom putu-rekao je Mihail Morohojev.

U četvrtfinalu Morohojev je snage odmerio sa odličnim Ukrajincem Danilom Klopetckim.

-Borbu sa Ukrajincem sa dobro vodio, dobio ga odmah na ipon. U polufinalu sam loše odradio, izgubio sam od drugog Ukrajinca. Ostala mi je mogućnost u meču za bronzu, koju nisam želeo da propustim. Slovencu sam našao slabu tačku i bacio sam ga na čist ipon. Za mene je ovo dobar početak sezone a posebno sam srećan jer sam osvojio prvu medalju za reprezentaciju Srbije. Želim da se zahvalim predsedniku Džudo saveza Srbije i mom klubu Crvena zvezda na podršci. Idemo dalje rekao je Mihail Morohojev.

Čestitke Mihailu Morohojevu na uspehu 

Na Evropskom kupu u Dubrovniku plasman na sedmo mesto ostvarili su Ilija Bunčić (do 73 kg) i Filip Jovanović ( do 73 kg) dok su Svetlana Dakić i Tea Tintor ostvarile identičan učinak u kategoriji do 63 kilograma tokom prvog takmičarskog dana.