Odlične vesti stižu sa seniorskog Evropskog kupa u Dubrovniku, Milan Bunčić i Milica Žabić trijumfovali su u kategorijama do 81 odnosno preko 78 kilograma. Da su Orlovi apsolutno dominirali u konkurenciji do 81 kilograma jasno su stavili do znanja, bronzani Stefan Majdov i Jovan Niškanović.

Raduje činjenica da se jedna od najboljih mladih takmičarki, Milica Žabić u velikom stilu vratila na medjunaronu sportsku scenu. U konkurenciji preko 78 kilograma, Žabićeva je bukvalno počistila konkurenciju i osvojila zlatno odličje.

-Osećam se sjajno. Vraćam se napornim treninzima. Ovo je samo još jedan test. Na redu su sada trening kampovi –bila je jasna Milica Žabić, šampionka Evropskog seniorskog kupa u Dubrovniku.

Za još jedno zlatno odličje za bogatu riznicu Džudo saveza Srbije zaslužan je Milan Bunčić. Uzdanica Orlova, Milan Bunčić se na najbolji način vratio na međunarodnu sportsku scenu. U konkurenciji do 81 kilograma, reprezentativac Srbije ostvario je pet pobeda u isto toliko mečeva, čime je izborio privilegiju da stane na najviši stepenik pobedničkog postolja.

-Posle dve godine pauze i promene kategorije sa 73 na 81 kilograma, veoma sam zadovoljan sa pet pobeda i prvim mestom Evropskom kupu u Dubrovniku. Nastavljam dalje još jače. Zahvalio bi se mom klubu, Crvenoj zvezdi na podršci i treneru Aleksandru Trpkoviću- rekao je Milan Bunčić.

Zadovoljstvo nisu krili ni treneri Milice Žabić i Milana Bunčića. Vladimir Jovičić kako smo i navikli još jednom je svoju takmičarku vodio do trijumfa.

-Milica se na najbolji način vraća na ozbiljnu priču. Bila je mnogo bolja od konkurencije. Sve protivnice je dobila na ipon a prve dve borbe su ukupno trajale 30 sekundi što najbolje govori. Jedino u finalu je imala malo jači otpor, ali je i tu bila bolja celu borbu i na kraju bacila wazari i uhvatila zahvat. Puno očekujemo od nje- rekao je Vladimir Jovičić.

Odličan rezultat podvukao je i Aleksandar Trpković, trener Milana Bunčića.

- Milan Bunčić je posle dosta duge pauze i promene kategorije, sve pobedio iponom. Zadovoljan sam jer je i Mihajlo Morohojev u subotu uzeo bronzu do 66 kilograma sa tri pobede. Idemo dalje, sledeće nam je Sarajevo. Želim da zahvalim Crvenoj zvezdi na podršci- istakao je Aleksandar Trpković.

Dominaciju orlova u kategoriji do 81 kilograma, uz Milana Bunčića potvrdili su Stefan Majdov i Jovan Niškanović.

-Bilo je dosta kvalitetnih boraca i odličnih mečeva u mojoj kategoriji. Polako se vraćam u formu. Uspeo sam da regulišem na vreme kilograme za razliku od prethodnog takmičenja. Holandanin je iskusni stari vuk koji se borio i sa Nemanjom. Ukrajinca sam dobio u parteru što me je dosta iscrplo. Meč sa klupskim drugom je bio odličan, ja sam bio iscrpljen ali to nikako ne umanjuje njegov trijumf, naprotiv. Čestitao bih mu na pobedi. Meč sa predstavnikom Bosne i Hercegovine je bio rutinski. Sa Francuzom sam dao maksimum dok sam u borbi za bronzu savladao domaćina, koji je kolo pre toga pobedio Niškanovića- rekao je Stefan Majdov.

Filip Đinović, reprezentativac Srbije ostvario je plasman na sedmo mesto u kategoriji do 100 kilograma na Evropskom kupu u Dubrovniku.