Nemanja Majdov naš trofejni džudista, reprezentativac Srbije i član Crvene zvezde laureat je prestižne nagrade grada Beograda za 2018 godinu u oblasti sporta. Nagrade su dodeljene u 12 oblasti, odnosno 17 kategorija, uz nagrade za stvaralaštvo mladih, kao i specijalne nagrade „Svetislav Stojanović” 

Gradonačelnik Beograda izrazio je veliko zadovoljstvo što ima priliku da se obrati povodom dodele nagrada grada Beograda.  

– Manifestacija „Dani Beograda” u okviru koje se dodeljuju nagrade organizuje se ove godine 17. put, a podseća nas na važne datume iz istorije našeg grada. Pre nešto više od 150 godina, knez Mihailo Obrenović je na Kalemegdanu dobio ključeve grada, čime je okončano ropstvo pod Turcima dugo 300 godina. Beograd je danas moderan i slobodarski grad, uprkos činjenici da je u periodu nakon oslobađanja od Turaka „preživeo” svetske ratove, bombardovanja i druge nedaće – rekao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, ono što razlikuje Beograd od drugih velikih gradova i prestonica su ljudi – Beograđani.

– Beograđani su srdačni, neposredni, nesebični, kreativni, vredni, posvećeni... Sve to ih čini posebnim i Beograd se time ponosi i zna to da ceni. Zahvaljujem svim članovima komisija jer su imali težak posao prilikom izbora najboljih među najboljima. Činjenica da je njihov zadatak bio težak, za nas je dobra jer potvrđuje da smo imali puno uspešnih i kreativnih projekata. Izuzetno mi je drago što u ime Beograđana, Gradske uprave i svoje ime mogu da zahvalim svim dobitnicima na sjajnim stvarima koje su uradili. Sve što su uradili pozitivno će se odraziti na razvoj grada. Naš zadatak je da Beograd bude bolji i lepši, ali i humaniji i zdraviji. Ovakva dela bi morala da budu podstrek svima nama i da nas „teraju” da radimo još više i kvalitetnije – dodao je gradonačelnik.

Nikodijević je istakao da je dodela nagrada jedan od najsvečanijih događaja tokom trajanja manifestacije „Dani Beograda”.

– Nagrade su dodeljene u 12 oblasti, odnosno 17 kategorija, uz nagrade za stvaralaštvo mladih, kao i specijalne nagrade „Svetislav Stojanović”. Komisija za dodelu Nagrade grada Beograda je i ove godine sastavljena od najeminetnijih stručnjaka koji su obavili izuzetno odgvoran posao. Od velikog broja nominacija trebalo je napraviti konačan izbor najboljih među izuzetnim pojedincima u gradu Beogradu – istakao je Nikodijević.

Sa još jednim važnim priznanjem u rukama, trofejni reprezentativac Srbije i član Crvene zvezde Nemanja Majdov nije krio zadovoljstvo.

- Počastvovan sam jer sam laureate nagrade Grada Beograda. Ovo je značajno priznanje za mene, za moj klub, Crvenu zvezdu, za Srbiju i Republiku Srpsku. Nagrada Beograda je neopisiva čast ali i obaveza, kao dodatni motiv za dalji rad. Zahvaljujem Gradu Beogradu, Crvenoj zvezdi i Džudo savezu Srbije za uslove koji su mi omogucili da predstavljam Beograd, Srbiju, Republiku Srpsku i Kosovo kao deo Srbije u najboljem svetlu - istakao je nakon prijema nagrade Nemanja Majdov.

Najbolji evropski trener i strateg Nemanje Majdova,, Ljubiša Majdov ponosan je na priznanje koje je dobio njegov sin.

- Iako je svaka nagrada izuzetna, ovo je mozda naj,naj, najdraža za sad, iz duše. Nagrada Grada Beograda prezentuje priznanje cele Srbije. Očekuju nas pripreme za naredna takmičenja i gledaćemo da nam rezultati budu još bolji. Čestitam i Nemanji, ali i svim takmičarima, Gradu Beogradu i Srbiji za nagrade - rekao je Ljubiša Majdov .

Svečanom uručenju prestižnih nagrada Grada Beograda u zdanju Starog dvora prisustvovao je i Stojan Vujko, predsednik UO DŽK Crvena zvezda.

- Godišnja nagrada Grada Beograda je jos jedna u nizu za Nemanju Majdova i veliko priznanje za Džudo klub čiji je član. Nadam se da ćemo se ponovo videti i radovati na nekom od ovako znacajnih dogadjaja- istakao je Stojan Vujko.


Tradicionalno, događaju su prisustvovali zamenik gradonačelnika Goran Vesić, načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić, zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, članovi Gradskog veća, gradski sekretari i predstavnici Gradske uprave kao i veliki broj uglednih gostiju iz javnog života srpske prestonice.  

Čestitke Nemanji Majdovu na još jednom važnom priznanju