Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitamo 23. april -Dan Vojske Srbije- stoji u čestitci ministru odbrane Aleksandru Vulinu koju je danas u ime Džudo saveza Srbije uputio predsednik Ivan Todorov .

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije imaju odličnu saradnju sa Džudo savezom Srbije koja se izmedju ostalog ogleda i u nizu zajedničkih projekata. Između ostalih to je održavanje prvog Prvenstva Srbije za pripadnike vojske i policije minule godine u Sremskoj Kamenici, učešće srpskih džudista na Vojnom SP u Brazilu, na kome su osvojene čak tri vredne medalje. U planu je i formiranje sportske jedinice Vojske Srbije pre svega imajući u vidu kakav je značaj džudoa i sporta uopšte u svim strukturama Ministarstva odbrane.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije obeležavaju Dan Vojske Srbije – 23. april, u znak sećanja na Drugi srpski ustanak podignut istog datuma, na Cveti, 1815. godine u Takovu. Tada je, na skupu viđenijih starešina, doneta odluka o početku Drugog srpskog ustanka za oslobođenje Srbije od otomanske vlasti.