Srpski kadeti nastavili su sa odličnim rezultatima na medjunarodjoj sportskoj sceni. Mladi Aleksandar Rajčić ( do 73 kg) osvojio je srebrnu medalju na Evropskom džudo kupu za kadete održanom u Berlinu. Na korak do medalje bio je i Milan Radulj, koji je u konkurenciji do 81 kilograma bio na korak do medalje. Tradicionalno kada je u pitanju Evropski kup u Berlinu, u konkurenciji od više od 600 mladih džudista, Orliću su još jednom ponovili odličan rezultat.

Aleksandar Rajčić je odlično počeo učešće u Berlinu, pobedom nad Litvancem Ralfsom Karlisom. Iponom je srpski reprezentativac overio učešće na EK u Berlinu. Ni za Portugalca, Marčela Kaetana nije bilo spasa u drugom meču, u kome Rajčić plasira bacanja koja su ocenjena prvo wazarijem a zatim i rezultatom 10: 0. Za Brazilca Gustava Gomeša bilo je dovoljan wazari za pobedu u trećem duelu u Berlinu. Švajcarac Aurelijan Bonferoni u polufinalu, nije uspeo da nađe rešenje za raspoložeog Orlića. Ipak u velikom finalu Čeh Adam Kopecki bio je bolji, čime se Rajčić iz Berlina vraća sa srebrnom medaljom.

Čestitke Aleksandru Rajčiću na odličnom rezultatu i još jednom uspehu u nizu na medjunarodnoj sportsoj sceni.

Na korak do medalje u Berlinu bio je i Milan Radulj u konkurenciji do 81 kilograma. Radulj je ostvario tri pobede, protiv Francuza Adama Tazabaeva,Tima Milera iz Nemačke i Rusa Adama Sangarijeva. U polufinalu drugi Rus Mikael Avdeev, mrsi račune srpskom džudisti pa je mogućnost za medalju Radulj potražio u repasažu. Na žalost, Rusi su ovog puta bili kobni po Radulja. Ikvan Edisultanov wazarijem je završio meč protiv srpskog džudiste, čime se Radulj iz Berlina vraća sa plasmanom na peto mesto u konkurencij do 81 kilograma.