Više od 600 kadeta ovog vikenda učestvovalo je na Evropskom kupu u Berlinu. Orlići su i ovoga puta bili na visini zadatka i iz Nemačke nose jednu srebrnu medalju, Aleksandra Rajčića.  Na korak do odličja bili su Mateja Stošić i Milan Radulj, dok su plasman na sedmo odnosno deveto mesto ostvarili Ivan Leđanski i Dunja Mirkov. 

-Turnir je bio izuzetno jak. Kompletna reprezentacija Rusije i Brazila, bila je u Berlinu. Naši  klinci su pokazali ponovo kvalitet na možda i najjačem turniru u Evropi ove godine- rekao je David Radulović, trener kadetske reprezentacije Džudo saveza Srbije. 

Izuzetno naporan raspored takmičenja za kadete međutim nema mnogo uticaja na Orliće. Kao i na svim takmičenjima do sada, mladi reprezentativci Srbije pokazali su kvalitet i želju za dokazivanjem.

-Borbenost, samopouzdanje, istrajnost, kao i lep atraktivan dobar džudo najbolji su opis onoga što su naši mladi takmičari pokazali u Berlinu.  U svim mečevima pokazali su borbenost i  veliku želju za pobedom.Naravno ima još dosta da se radi ali sam jako zadovoljan sa svim što su prikazali. Da smo imali malo više sreće bila bi još neka medalja. Sada nas očekuje novo takmičenje u Klužu, gde će biti veći broj naših takmičara i gde će po planu biti i poslednje test takmičenje pred Evropsko prvenstvo. Još jednom želim da se zahvalim čitavom timu Džudo saveza Srbije na odličnim uslovima koje imamo za rad i treniranje- istakao je David Radulović.