Jovan Niškanović, reprezentativac Srbije u konkurenciji do 81 kilograma,  još jednom se okitio odličjem na međunarodnoj sportskoj sceni. Posle bronze na EJU kupu za seniore u Dubrovniku, Niškanović je ponovio identičan rezultat i na Evropskom kupu u Sarajevu. 

Niškanović je za početak savladao maksimalnim rezultatom Idajet Dolomaja iz Albanije. U drugom kolu nastavio je niz pobedom nad Rusom Čerimom Akuševim koga je savladao identičnim rezultatom. Mihael KIstler iz Švajcarske našao je rešenje za srpskog takmičara ( 10:0),  čime je Niškanović dobio mogućnost da dalje takmičenje nastavi u repasažu. U mečevima za bronzu kojih je bilo tri, Jovan Niškanović je bio uspešan. Savladao Slovenca Gregu Novaka i našeg Mihajla Ćirića. Zbog povrede Milan Bunčić nije izašao na tatami u finalu repasaža, čime je Niškanović u bogatu riznicu Džudo saveza Srbije dodao još jednu bronzanu medalju sa Evropskih kupova za seniore.

Milan Bunčić ( do 81 kg) u Sarajevu je ostvario plasman na peto mesto, dok je Mihajlo Ćirić ( do 81 k) sedmi. Na korak do medalje bio je I Nikola Jeremić u superteškoj kategoriji, dok je Una Tuba Svetlana sedma u konkurenciji do 78 kilograma.