Aleksandar Rajčić nastavio je sa odličnim rezultatima na medjunarodnoj sportskoj sceni. Srpski reprezentativac dodao je još jednu medalju u nizu sa Evropskih kupova. Posle srebra na Evropskom kadetskom kupu u Berlinu, Rajčić je identičan rezultat ostvario i u rumunskom gradu Klužu. 

Rajčić je u prvom kolu savladao Ukrajinca Jehora Kuzina sa 10:0. U drugom kolu, Orlić je odlično pročitao Belorusa Anatolija Suhova i meč u drugom kolu rešio iponom. Još jedan Belorus, Andrej Šimbaloj,  stradao je na tatamiju od našeg Rajčića, 10:0 . Ni Holanđanin Lars van Ostrum ništa nije mogao da učini protiv Rajčića. Orlić je savladao džudoku iz zemlje lala i to prvo bacanjem na wazari, a zatim i iponom. Na žalost, Turčin Musa Simsek, pročitao je Rajčiča u velikom finalu i takmičenje u Klužu Orlić  završava sa srebrnim odličjem. Čestitke Aleksandru Rajčiću na vicešampionskim zvanjem, osvojenim na Evropskom džudo kupu u Rumuniji. 

Na korak do medalje u Rumuniji bio je i Andrija Stošić, u konkurenciji preko 90 kilograma. Stošić je takmičenje završio plasmanom na peto mesto.