Kadetske sekecije Srbije u džudou u rumunskom gradu Krajovi osvojile su pobednički pehar u ekipnom plasmanu na Prvenstvu Balkana u konkurenciji 256 takmičara iz osam zemalja. "Orlići" su od 12. do 14.juna bili bez premca u Krajovi, gde su pehar osvojili ispred drugoplasiranih selekcija Turske, trećeplasirane Crne Gore, a domaćini Rumuni su se morali zadovoljiti četvrtim mestom.

Srpske džudo nade su osvojile 11 medalja - pet zlatnih, jedno srebro i pret bronzi.

To je razlog više što su treneri nacionalnih selekcija kadeta Munir Šabotić (Kanjiža) i kadetkinja Dragan Spasić (Niš) i član stručnog štaba trener novosadske Slavije Vladimir Jovičić i vođstvo ekspedicija DŽS Srbije sa predsednikom Svetisalvom Vukmiricom iz Kikinde, izuzento zadovoljni učinkom našeg džudo podmlatka.

Od kadeta zlatne medalje izborili su do 55 kg Namanja Milić (Partizan, Kikinda) i +90 kg Vladimir Kostić (Cement, Beočin), dok su bronze osvojili do 81 kg Darijan Ničić (Džuns, Novi Sad) i do 90 kg Luka Gaćeša (Omladinac, Stepanovićevo).

U konkurenciji kadetkinja zlatom su se okitile dp 48 kg Andrea Stojadinov (Dinamo, pančevo), do 52 kg  Marica Perišić (Partizan, Novi Sad) i do 63 kg Anja Obradović (ODŽK Beograd), srebrnu medalju je osvojila do 70 kg Nevena Grubišić (Partizan, Kikinda), a bronze do 44 kg Aleksandra Jančić i do 70 kg Đurđina Radmilović (ODŽK Beograd) i +70 kg Sara Slavković (Dinamo, Pančevo).

M.Mitrović

 

Foto:

Kadetske selekcija Srbije sa pobedničkim peharom u Krajovi