Za mlade srpske džudiste nema odmora. Takmičarski raspored je izuzetno gust, svake nedelje kadetski džudo karavan se seli iz jednog u drugi evropski grad. Proteklog vikenda snage su odmeravane u Klužu. Aleksandar Rajčić još jednom je blistao u kategoriji do 73 kilograma u Rumuniji gde je osvojio srebrno odličje. Na korak do medalje bilu su odlični Ivan Leđanski u konkurenciji do 50 i Andrija Stošić do 90 kilograma.  

-Napredak se vidi po većem broju pobeda u mečevima kod većine takmičara. Pobedjivali su u teškim mečevima, u duelima sa takmičarima iz dominantnih država za njihov uzrast kao što su Turska, Madjarska, Ukrajina, Rusija, Italija, Francuska…. pored standardno dobrih ove godine, Rajčića, Leđanskog, Stošića, naši kadeti su pokazali da su istrajni, uporni i strpljivi, što jasno govori da je veština borenja na boljem nivou -istakao je David Radulović, trener kadetske reprezentacije Srbije.

Kadete posle učešća na Evropskom kupu u Rumuniji, očekuje okupljanje na trening kampu u Karatašu.

-Prema proceduri pre i posle akcije okupljamo se u Karatašu. To je vreme za analizu i pripreme za sledeći sportski izazov. Naredna destinacija je Poljska, što je za neke od takmičara i poslednji pokušaj da se nametnu za za učešće na Evropskom prvenstvu. Od 15. do 21. juna nas očekuje završno brušenje forme pred Varšavu gde će snage odmeriti najbolji kadeti Evrope. Istakao bih da su akcije koje isplanirane od strane Saveza, odličan način i put da ostvarivanja kontinuiteta vrhunskih takmičara u ovom uzrastu. ovo je još jedna zlatna generacija. Ujedno to je i pokazatelj da klubovi u Srbiji rade dobar posao- zaključio je Radulović.