Redovna sednica Skupštine Džudo saveza Srbije održana je u amfiteatru Fakulteta za sport Univerziteta Union Nikola Tesla u Beogradu. Radom Skupštine predsedavao je predsednik doc dr Ivan Todorov uz članove radnog predsedništva prof dr Milovanom Bratićem i Miroljubom Ničićem. U prisustvu direktora Dragana Atanasova, sporskog direktora Jovice Jovanovića, delegata, svih predsednika Komisija Džudo saveza Srbije, predstavljeni su izvešaji o radu nacionalne organizacije u proteklom periodu koji su usvojeni jednoglasno.

- Džudo savez Srbije navikao je srpsku sportsku javnost na uspehe i to ne samo na takmičarskom polju već i u svim segmentima delovanja. Uz odličja koje naši džudisti osvajaju na svim kontinentima u svim uzrastnim kategorijama, vrhunske ocene naš nacionalni Savez dobija i za organizaciju velikih takmičenja ali i akcije i projekte od izuzetnog značaja kao što su rad na polju “inkluzivnog džudoa” i “džudo u škole”- istakao je Ivan Todorov predsednik Džudo saveza Srbije.

Srpski džudisti Nikolićeva, Kukolj i Majdov kao i plejada mladih reprezentativaca, nastavljaju sa vrhunskim rezultatima na međunarodnoj sceni. Ivan Todorov, predsednik DŽSS a nekada i sam vrhunski džudista i trofejni reprezentativac, naglasio je da se mnogo lakše popeti na tron nego zadržati na njemu, te da od sportskih radnika očekuje da se još više angažuju i da u skladu sa mogućnostima, još više rade.

-Upravo posle velikog uspeha naših džudista prošle godine na Evropskom prvenstvu usledio je prijem kod predsednika Srbije, Aleksandra Vučića. Želimo posebno da se zahvalimo jer je na našu molbu predsednik Aleksandar Vučić pokrenuo inicijativu da se radi na izgradnji trening centra u Košutnjaku.

Na inicijativu Ivana Todorova predsednika Džudo saveza Srbije otpočelo se sa realizacijom projekta Džudo u škole.

-Malo je reći da smo zadovoljni, jer je ideja o kojoj smo nekada sanjali sada realnost. Veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvima prosvete I sporta, Olimpijskom komitetu i lokalnim samoupravama. Ovaj projekat podrazumeva devet škola u Srbiji – jedna iz Beograda, četri iz Vojvodine i to Beočin, Vrbas, Zrenjanin i Temerin i četiri škole iz regije Centralne Srbije u Tutinu, Pirotu, Vranju i Brusu. Uskoro me očekuje još jedan sastanak sa predsednikom Svetske džudo federacije izmedju ostalog i na temu džudoa u škole. Još jednom bih se zahvalio svima na podršci I reaizaciji ovog projekta.

Posebno je pohvaljen i projekat Inkluzivnog džudoa. Shvatajući važnost delovanja i rada na ovom području, čelni ljudi Džudo saveza Srbije, Ivan Todorov I Dragan Atanasov, pozicionirali su sport osoba sa invaliditetom kao jedan od prioriteta rada i delovanja. Tim Džudo saveza Srbije je u potpunosti dao podršku klubovima koji žele da u svojoj praksi razvijaju i ovu granu džudo sporta. U tom smislu praksa somborskog džudo kluba u inkluzivnom džudou, donela je pozitivne efekte uključivanja osoba sa različitim vrstama invaliditeta u trenažni rad.