Milica Nikolić osvojila je bronzano odličje na Gran slemu u Bakuu čime je napravila još jedan važan korak ka Tokiju 2020. Na GP Bakua nadmeće se 431 takmičar , iz 57 nacionalnih selekcija sa svih pet kontinenata.


Milica je na putu do odličja, u prvoj borbi savladala Ruskinju Sabinu Giljazovu zahvatom za ipon posle 1:07 minuta borbe a potom u četvrtfinalu izgubila od Katarine Koste iz Portugalije na vazari (1:0). U repasažu Milica je savladala Slovenku Marušu Štangar na ipon u finišu meča i obezbedila borbu za bronzanu medalju protiv još jedne Portugalke, Marije Siderot.
 U duelu za odličje, Milica je slavila zahvatom za ipon pet sekudni pre isteka regularnog toga borbe (3:55 minuta). 

Srpska šampionka ističe da takmičarski dan u Bakuu nije počeo kako je želela. Jako sam srećna zbog toga.  U borbi za bronzu pobedila sa devojku koja mi je nezgodna i koja mi uopšte ne leži. Upravo zato mi je ova medalja još draža rekla je Milica Nikolić. 

-Utisci su da sam loše počela dan ali na kraju se sve odigralo u moju korist

Trener Milice Nikolić, trofejni strateg Ljubiša Majdov, ističe da posle osvajanja još jedne medalje sa Gran slema sve teče po planu.

-Utisci su odlični, ispunili smo zacrtano rekao je Ljubiša Majdov odmah po završetku duela za bronzu.

Trofejni strateg analizirao je duel sa Portugalkom Katarinom Kostom.

-Bila je to mala greška sa Kostom i opuštanje. Ipak nikad ne shvatamo to kao poraz već samo kao lekciju da još jače i bolje idemo napred. Ovo je ipak vrhunsko takmčenje Gran slem i elita u svakoj od kategorija. Dan nam nije bio baš kako treba. Nismo želeli da rizikujemo i išli smo na sigurno da izvučemo maksimum što smo i uspeli. Mnogo smo srećni zbog medalje- rekao je Ljubiša Majdov.


Na Gran slemu u Bakuu sutra na borilište izlaze Nemanja Majdov (do 90kg) i Žarko Ćulum (+100kg). Majdov će u prvom kolu da se bori protiv Belorusa Jahora Varapajeva, a Ćulum je slobodan u prvom kolu i očekuje meč sa pobednikom duela iz između Azerbejdžanca Rustama Kocojeva i Amerikanca Ajaksa Tadehera.