Srpske džudistkinje donose lepe vesti. U petak, to je bila naša Milica Nikolić sa medaljom sa Gran slema u Bakuu, dok nas je danas obradovala mlada Anja Obradović, bronzom osvojenom na Evropskom juniorskom kupu u Kaunasu.

Anja ( do 63 kg) je u prvom meču pobedila Litvanku Liveta Subinaite. U drugom, Turkinja Minel Akdeniz nalazi rešenje i na wazari uspeva da pobedi srpsku šamponku. Posle duela sa Akdeniz, Anju nije znala za poraz. Redom su padale prvo Nemica Dewi Devris a zatim i Norvežanka Mari Roseg, koju je pobedila maksimalnim rezultatom. U odlučujućem meču za bronzano odličje, Anja je bila u potpunosti na visini zadatka i iponom rešava Holanđanku Rome den Hartog. Ovom pobedom Obradovićeva je dodala još jednu vrednu medalju u bogatu riznicu.

-Ovo je prvi juniorski turnir ove godine za Anju. Takodje je i prva provera u juniorskoj konkurenciji. Zadovoljni smo, pet mečeva, četiri pobede. Mogu da kažem da sam zadovoljan kako je prošlo i kako se Anja danas borila. Nastavljamo dalje po planu i programu. Sledeći kup je u Lajbnicu gde očekujem takođe dobar rezultat -rekao je Nemanja Nikolić, trener Anje Obradović.