Andrea Stojadinov upotpunila je odličan vikend za srpske  džudiste. Sa Evropskog kupa u Kaunasu, Andrea Stojadinov se vraća sa odličnim rezultatom, osvojenom srebrnom medaljom u konkurenciji do 48 kilograma.


-Sada kada sam se posle seniorskih takmičenja vratila među juniore mogu da kažem da je bilo očekivano. Sve protivnice sam rešavala bez problema i očekivano -bile su prve reči mlade Andree Stojadinov.  


Da je Andrea zaista bila za klasu bolja od protivnica najbolje govore rezultati. Poljakinju Aleksadru Polkowsku pobedila je u prvom kolu iponom. Nemicu helenu Grau sa 10 :0 eliminisala je u drugom meču na Evropskom kupu. Turkinuu Ozge Andi u polufinalu savladala je ubedljivo, maksimalnim rezultatom. Ipak u velikom finalu druga predstavnica Turske, našla je rešenje za našu džudistkinju.  


-Do sada sam pobedjivala ovu protivnicu i zato mi nije bilo baš drago kada se ovaj meč ovako završio. Ne znam, možda sam u ovaj meč ušla opuštenije nego što inače činim. Ipak zadovoljna sam rezultatom, srebrna medalja na Evropskom kupu. Sada je najvažnije da se fokusiram na sledeći sportski izazov a to su Evropske igre u Minsku- istakla je Andrea Stojadinov. 

Na korak do medalje u Kaunasu danas je bila i odlična Nadežda Petrović u konkurenciji do 52 kilograma. Nadežda je na Evropskom juniorskom kupu ostvarila tri pobede i to protiv Poljakinje Ige Sinkijevič. U drugom duelu je bila bolja od Britanke Jasmin Džems. U polufinalu na žalost, Nemica Anika Wurfel nalazi rešenje za Petrovićevu. U meču koji je odlučivao o osvajaču bronze, Holanđanka Naomi Van Krevel je bila bolja od srpske reprezentativke čime je Petrovićeva ovo izdanje Evropskog juniorskog kupa završila plasmanom na peto mesto .