Nemanja Majdov trofejni srpski džudista sa Gran prija u kineskom Hohotu vraća se sa srebrnom medaljom i novim bodovima za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

Reprezentativac Srbije u kategoriji do 90 kilograma, u velikom finalu Gran prija u Hohhotu sa Japancem Kente Nagasawom u teškom i neizvesnom meču, na žalost nije uspeo da se okiti najsjajnijom medaljom.

O utiscimao posle osvajanja još jedne vredne medalje Ljubiša Majdov najbolji trener Evrope u izboru EJU i strateg Nemanje Majdova kaže:

-Dobri smo obzirom da smo odradili Gran slem u Bakuu i bez treninga došli u Kinu. Treba imati na umu i vremensku razliku za koju je Japanac svakako u prednosti. Ipak to je odličan rezultat, idemo dalje. Zadovoljan sam kako je Nemanja radio mečeve sa Farncuzom I Švajcarcem. Povredice koje smo zadovili u Bakuu nismo uspeli do kraja da saniramo- rekao je Ljubiša Majdov.

Nemanja Majdov je Gran pri u Hohotu otvorio pobedom nad Francuzom, Aurelijenom Diezom, koji ga je prošle godine savladao na SP. Posle Francuza i Švajcarac, Siril Grosklaus, nije imaš šanse protiv srpskog šampiona. Nemca Eduarda Tripela savladao je u polufinalu.

-Vrlo malo boraca moze povezati dva jaka turnira, I još pri tome uspeti da se na oba popne i na postolje. Slava bogu Nemanja poseduje taj mentalitet. Sve u svemu mnogo sam po nosan na svog borca-bio je iskren Ljubiša Majdov.

Za Nemanju Majdova ovo petaa medalja na Gran pri takmičenjima, do sada je osvojio dve bronze, srebro i zlato.