Kadetske reprezentacije Srbije u džudou borave na Vlasinskom jezeru gdeodrađuju završne pripreme za Prvenstvo Evrope koje će se održati u Sofiji od 3. do 5. jula. "Orlići", koji su nedvno u Krajovi (Rumunija) osvojili titulu ekipnih prvaka Balkana, na prvenstvu Starog kontinenta nastupiće u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Stručni štab reprezentacije u kome su treneri Dragan Spasić (Niš), Munir Šabotić (Kanjiža) i Vladimir Jovičić (Slavijan, Novi Sad) odabrao je po deset kadeta i kadetkinja koji će pokušati da nastave kontinuitet osvajanja medalja na Prvenstvima Evrope. Oni ističu da na Vlasinskom jezeru, gde se nalazi ekspedicija od tridesetak najtalentovanijih džudista, imaju sve uslove za rad i pripreme, a ovu bazu za pripreme koristili su i na ranijim okupljanjima.

Na spisku muške reprezentacije za nastup u Sofiji su Danilo Počuča (50 kg), Nemanja Milić (55 kg), Damjan Simić (60 kg), Stefan Župarić i Uroš Madžarević (66 kg), Nikola Ćirilović (73 kg), Teodor Simić (81 kg), Stefan Mićić i Darko Brašnjević (90 kg) i Vladimir Kostić (+90 kg).

Od devojaka pod zastavom Srbije biće Aleksandra Jančić (44 kg), Nadežda Petrović i Marija Vuković (48 kg), Marija Ivković i Marica Perišić (52 kg), Anđela Lončar (57 kg), sestre Anja i Jovana Obradović (63 kg), Đurđina Radmilović (70 kg) i Sara Slavković (+70 kg).

Završne pripreme kadetskih selekcija sprovode se na Vlasinskom jezeru od 23.juna i trajaće do 2.jula, odakle će ekspedicija "Orlića" direktno otputovati za Sofiju.

M. Mitrović

 

Foto:

Kadetske selekcija Srbije na pripremama na Vlasinskom jezeru