Podmladak Džudo saveza Srbije još jednom je pokazao da nema brige za budućnost našeg sporta. Na Prvenstvu Srbije za starije pionire održanom u Sportskom centru Šumice u Beogradu, učestvovalo je  197 takmičara od kojih je 123 dečaka i 74 devojčice. Odlična organizacija kao i već iskusni a mladi takmičari, u potpunosti su ispunili očekivanja na šampionatu države za 2019. godinu. 

Na tatamiju Šumica, slobodno možemo reći najbolji medju najboljima bili su mladi Veljko Simić  (UDŽK Kinezis)  iz Niša, u kategoriji do 42 kilograma sa osvojenih 346 poena.  Za Simićem odmah je Mihajlo Simin
iz  Novosadskog džudo kluba ( do 55 kg) sa 318 bodova, dok je na trećem mestu
Lazar Milošević
iz 
VGSK iz Velikog gradišta 317,7 poena.  Ocenjivanje takmičara izvršeno je na osnovu pet kriterijuma : osvajanje zlatne medalje,  broj pobeda u odnosu na maksimalan broj pobeda po takmičaru (odnosno svih takmičara koji su osvojili zlatnu medalju), broj bodova - Ippon nosi  100 bodova, wazari 10. Sabiraju sve svi bodovi na koje je takmičar
 
pobedio i dele sa brojem borbi. Kriterijum broj četiri je dužina trajanja borbi. Sabiraju se dužine trajanja borbi po takmičaru izražene u sekundama i dele sa maksimalnom dužinom trajanja borbi svih takmičara. Kao jedan od kriterijuma je rang lista. Sabiraju se svi bodovi sa rang liste takmičara koje je pobedio i dele se sa maksimalnim brojem bodova takmičara koje je jedan takmičar pobedio ( pdf fajl u prilogu)

U radnoj poseti Prvenstva Srbije za starije pionire bio je i gosp Havijer Dung,  tehnički delegat za džudo u EUSA. Gospodin Dung je posmatrao takmičenje u Šumicama i izneo prve utiske za web sajt Džudo saveza Srbije. 

-Oduševljen sam odličnom  organizacijom takmičenja koje sam imao prilike da posmatram u Šumicama. Izuzetno visoki kriterijumi koje ste postavili,  jasan su pokazatelj standarda koje poštujete kao organizatori. Uveren sam da će tako biti i na Evropskim univerzitetskim igrama 2020 u Beogradu istakao je Dung. 


Priloženi dokumenti