Odlične vesti sa Evropskog juniorskog kupa u Lajbnciu stižu i posle drugog takmičarskog dana. Još dve vredne medalje za reprezentaciju Srbije osvojile su Marica Perišić ( do 57 kg) i Nadežda Petrović ( do 52 kg ). 

Marica Perišić iz Austrije se vraća sa još jednim vrednim odličjem. Na Evropskom juniorskom kupu u Lajbnicu Marica je još jednom pokazala zašto je s pravom u samom vrhu medjunarodne sportske scene.  Neprikosnovena je bila u kategoriji do 57 kilograma gde je ostvarila četiri pobede i  sva četiri meča rešila iponom.  U prvom kolu Nemica Jili Trenc, u drugom Italijanka Ludovika Lentini. U trećem još jedna Nemica Malin Fišer pada na ipon da bi u polufinalu srpska šampionka savladala Ofeliju Velozi iz Francuske. U velikom finalu na žalost ovoga puta bila je bolja Japanka Mizuki Kagawa. 

Za još jednu vrednu medalju iz Austrije pobrinula se Nadežda Petrović koja je osvojila bronzano odličje na Evropskom juniorskom kupu. Ona je kao i Marica Perišić ostvarila četiri pobede na ovom takmičenju. Nadežda je odlično počela takmičenje pobedom nad Francuskinjom Leoni Gonzales (ipon). Maksimalnim rezultatom Petrovićeva je savladala i Brazilku Odrili Pinero. Italijanku Martinu Kastanjola reprezentativka Srbije savladala je u trećem meču. Ipak u polufinalu Faiza Fokdar (Francuska) našla je rešenje za srsku predstavnicu. U duelu za treće mesto Nadežda Petrović je savladala odličnu Nemicu Anika Wurfel i time se okitila još jednim vrednim odličjem sa međunarodne sportske scene. 

Čestitke Marici i Nadeždi na odličnom rezultatu na Evropskom juniorskom kupu u Lajbnicu 

Priloženi dokumenti