Havijer Dung tehnički delegat EUSA za džudo, boravak u  Beogradu proteklog vikenda nije iskoristio samo za inspekciju sportske infrastrukture za Evropske univerzitetske igre 2020. već kako i sam kaže  evocirao je  uspomene na srpsku prestonicu iz 2009.

-Tada sam kao trener univerzitetske reprezentacije bio u Beogradu na Letnjoj univerzijadi. Čitav taj sportski događaj i kao i vreme provedeno u vašem divnom gradu su mi ostala u divnom sećanju. Evo sada posle 10 godina opet sam tu - rekao je za naš sajt Havijer Dung.

Beograd će naredne godine ugostiti najbolje studente sportiste Starog kontinenta.

-Više od 7 000 studenata učestvovaće na najvećem sportskom događaju u Evropi za studente. Novina je da će biti tri dana individualnih takmičenja kao i da će u takmičarskom programu biti ekipno takmičenje u miks ekipama. Drago mi je da mogu da kažem da će  na Evropskim igrama u Minsku, biti potpisan ugovor Evropske džudo unije i EUSA što svakako znači još bolju I čvršću saradnju ove dve organizacije. 

Džudo turnir 2020. biće održan u hali 3 Beogradskog sajma. Tim Džudo saveza Srbije koji će realizovati ovaj sportski događaj već sada je u potpunosti spreman za sve što nas očekuje.

-Sećam se da je i tada 2009. godine sve teklo perfektno. Zaista infrastruktura je odlična, hala 3 je zapravo pun pogodak, tako da tu nema sumnje da će sve biti u redu. Takođe vaš Savez ima dosta iskustva u organizaciji velikih takmičenja tako da smo uvereni da će sve biti u najboljem redu i kao i do sada po najvišim standardima istakao je Havijer Dung.