Vesti o Aleksandru Kukolju trofejnom srpskom džudisti navikli smo da dobijamo uglavnom kada osvaja medalje na nekoj od svetskih destinacija. Samo što se vratio sa trening kampa u Minsku, novosti stižu iz Aleksinca gde je srpski šampion održao javni čas džudoa mladima u ovom gradu.  

-Bila mi je velika čast da se odazovem pozivu kancelarije za mlade opštine Aleksinac i održim javni čas džudoa. Bio je to miks sportskih aktivnosti ali i razgovora sa srednjškolcima. Mladima uvek pa sam tako i sad, poručio da rade ono što vole i da budu maksimalno posvećeni jer samo velika posvećenost vodi do krajnjeg cilja-istakao je Aleksandar Kukolj.

Da je posećenost bila velika svedoči i broj učesnika. Pre svega tu su bili članovi DŽK Aleksinac koje je predvodila Bojana Stanković, kao i takmičari, Džudo i džiu-džicu kluba NiF, Kluba mešovitih borilačkih veština Doku ali učenici Tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijević”, kao i predstavnici Džudo udruženja Karađorđević iz Sokobanje.
Svi su želeli da čuju Acina iskustva ili da iz prve ruke saznaju šta je pravi recept za uspeh. 

-Naravno da mi je drago da je bilo toliko zainteresovanih. To vam uvek da je motiv više da odvojite vreme i učestvujete na jednom ovakvom događaju. Posebno bih istakao da sam želeo da dođem u grad u kome jedna izuzetna žena-entuzijasta, Bojana Stanković radi i stvara mlade šampione.


Da je put od prvih koraka na tatamiju do osvajanja medalja dug svedoči i Aleksandar Kukolj ali i Bojana Stanković, koja u Aleksincu ima pravu malu fabriku šampiona.  

-Uz veliki podršku pre svega lokalne samouprave kao i našeg Saveza, uspeli smo da oformimo džudo klub koji ima zavidan broj članova i koji postiže značajne rezultate. Izuzetno smo zahvalni pre svega Aci Kukolju jer nam je posvetio vreme i došao u Aleksinac. To je iskustvo koje je za naše mlade takmičare kao i sve ostale učesnike javnog časa bez obzira iz kojeg su borilačkog sporta bilo izuzetno- istakla je Bojana Stanković.

Pre javnog časa i prezentacije, olimpijca i evropskog šampiona Aleksandra Kukolja primili su zamenik predsednika opštine Aleksinac Čedomir Rakić i načelnik Odeljenja za opštu upravu i društvene delatnosti Dragan Jovanović.