Podmladak Džudo saveza Srbije još jednom je potvrdio kvalitet. Na Prvenstvu države za juniore održanom u Sportskom centru Šumice u Beogradu juniori, njih 142 od kojih 87 mladića i 55 devojaka nadmetalo se za titulu najboljeg.  

U generalnom plasmanu najuspešniji su džudisti Partizana iz Kikinde sa osvojene tri zlatne i tri srebrne medalje. Vicešampionska pozicija pripala je Crvenoj zvezdi iz Beograda (2-2-1) dok su na trećem mestu džudisti Kinezisa iz Niša sa jednom zlatnom i pet bronzanih odličja.

Mlade takmičare pozdravio je Milovan Bratić predsednik UO Džudo saveza Srbije koji je i svečano otvorio Prvenstvo Srbije u Šumicama.

-Izuzetno sam ponosan i srećan jer i kroz organizaciju ovog takmičenja jasno pokazujemo visoke standarde koje smo kao Savez postavili. Vama, mladim takmičarima pred kojima je izuzetno naporna i zahtevna sezona želim uspeh i da i u narednom periodu, na najbolji mogući način, kao što ste to radili i do sada, branite boje Srbije i budete dobri sportisti i ljudi- istakao je Milovan Bratić.

Andrea Stojadinov mlada takmičarka Crvene zvezde još jednom je potvrdila kvalitet u konkurenciji do 52 kilograma.

-Izuzetno mi je drago da sam današnji dan provela u tako lepoj atmosferi. Nemamo puno prilika da se takmičimo na domaćim turnirima zbog previše gustog rasporeda kada je u pitanju učešće na medjunarodnoj sceni. Velika je čast braniti boje Crvene zvezde i tim više mi je drago da smo danas dokazali da je u našem klubu ozbiljan rad i da napredujemo svakodnevno. Prošle godine nisam imala priliku da radim juniorsko prvenstvo države ali se nadam da ću i sledeće godine biti prisutna i da ću uspeti da odbranim titulu istakla je Andrea Stojadinov, zlatna u kategoriji do 52 kilograma.

Odlični mečevi i kvalitetan džudo viđeni su kako u ženskoj tako i u muškoj konkurenciji. U veikom finalu u kategoriji do 81 kilograma snage su odmerili Nikola Kurjega iz Rume i Dimitrije Nedeljković Rakovice.

-Drago mi je da sam uspeo da osvojim zlato i da potvrdim kvalitet. Dugo sam se spremao za ovo takmičenje a tek me čekaju dalje obaveze na međunarodnom planu.Kada je u pitanju juniorski takmičarski raspored sada je malo lakše jer je škola završena i možemo da se u potpunosti posvetimo džudou. Mečevi na Prvenstvu Srbije su bili odlični kao i finale. Još jednom se pokazalo da iako smo rivali na tatamiju van sportskog borilišta smo odlični drugovi- rekao je Nikola Kurjega, šampion Srbije u konkurenciji do 81 kilograma.

Darko Brašnnjović trofejni srpski mladi džudista, član Partizana iz Beograda doneo je još jednom zlato u Humsku 1.

-Zadovoljan sam jer sam posle povrede uspeo da trijumfujem i osvojim zlato. Ovo mi je prva nedelja džudoa i još nisam onaj pravi ali sam uspeo da rešim sve mečeve u svoju korist. Sledeća stanica je Pakš. Nadam se da ću i u periodu koji dolazi donositi dobre vesti svim ljubiteljima džudoa u Srbiji istakao je Darko Brašnjović, šampion u kategoriji do 90 kilograma.