Evropske igre koje se ove godine održavaju po drugi put i to prestonici Belorusije, ugostiće najbolje takmičare iz 16 sportova i 200 disciplina. Na džudo turniru koji je na programu 22. juna do 25. juna 2019 snage će odmeriti takmičari iz 49 država ukupno prijavljenih 400 takmičara od kojih su 229 muškarci i 171 žena.

Put Belorusije idu seniorke Milica Nikolić ( do 48 kg), Andrea Stojadinov ( do 48 kg), Jovana Rogić ( do 57 kg), Marica Perišić ( do 57 kg), Anja Obradović ( do 63 kg), Milica Žabić ( preko 78 kg), seniori Strahinja Bunčić ( do 66 kg), Nemanja Majdov ( do 90 kg), Aleksandar Kukolj ( do 90 kg), Bojan Došen ( do 100 kg), Žarko Ćulum ( preko 100 kg).

U beogradskom hotelu Hilton, održan je završni koordinacioni sastanak rukovodstva Olimpijskog komiteta i predstavnika Saveza koji će imati svoje takmičare u Minsku.

Generalni sekretar Olimpijskog komitet Srbije Đorđe Višacki pozdravio je sve učesnike sastanka i zahvalio se na prisustvu i saradnji kako predstavnicima ADAS-a i Zavoda za sport i medicinu sporta, tako i nacionalnim sportskim savezima na saradnji i pomoći da se sve što je u pripremi za takmičenje bilo neophodno, bude urađeno u datim rokovima. Višacki je sportistima i njihovim trenerima poželi puno sreće i uspeha na sportskom planu.

Damir Štajner, šef misije OKS za Igre u Minsku predstavnicima Saveza pružio je sve neophodne podatke koje se pre svega tiču finalnog plana put, akreditacija, smeštaja, organizacije života u sportskom selu, prevoza, organizacije treninga, kao i sve ostale važne informacije vezane za samo takmičenje u Minsku.


Prethodnica Misije putuje za Minsk u nedelju 16. juna, a prvi sportisti već 17. juna, u ponedeljak uveče letom preko Moskve u 00:45.

Na linku dole pogledajte promotivni spot OKS u kome učestvuju i naši džudisti Andrea Stojadinov i Nemanja Majdov 

https://youtu.be/Y--V0lzBiD4