Takmičari evropske džudo porodica ove sezone nešto kasnije nego što je to bilo uobičajeno, odmeravaće snage na kontinentalnom šampiponatu. Evropske igre u Minsku za naše reprezentativce ujedno su i zvanično Evropsko prvenstvo. Upravo to je i jedan od razloga zašto su takmičari u ovom sportu, njih 11, najbrojniji u srpskom timu u Minsku.  

Dame predvodi najbolja srpska džudistkinja Milica Nikolić koja će se takmičiti u kategoriji do 48 kilograma. U istoj kategoriji nadmetaće se i Andrea Stojadinov. U diviziji do 57 kilograma Jovana Rogić i Marica Perišić, Anja Obradović (do 63kg) i Milica Žabić ( preko 78 kg). Kod seniora nadmetaće se Strahinja Bunčić (do 66 kg), Nemanja Majdov i Aleksandar Kukolj ( oba do 90kg), Bojan Došen (do100kg) i Žarko Ćulum (preko 100 kg).

Milica Nikolić bronzana sa EP u Tel Avivu 2018. i deveta na Svetsko rang listi o očekivanjima na Igrama u Minsku kaže:

-Kao i na svakom takmičenju idem na medalju. Prošle godine na Evropskom prvenstvu sam bila treća. Ove godine idem na zlato. Konkurencija jeste jaka, možda i nešto jača nego prošle godine, ali to su sve devojke koje sam već pobeđivala. Potrebno je da se slože kockice, da ja budem dobro rapoložena i dam sve od sebe. Organizacija je odlična. Mislim da imamo odlične uslove počev od hrane, samog smeštaja, prostora za trening. Vrlo sam zadovoljna


Aleksandar Kukolj šampion Evrope iz 2017. i osvajač brojnih odličja sa međunarodne sportske scene kaže:  

-Generalno uvek stremim ka najboljem rezultatu. Svakako daću sve od sebe, a dokle će to da me dovede, videćemo. U mojoj kategoriji je mnogo kvalitetnih takmičara a možda je jedna od najbrojnijih takmičarskih divizija ovde u Minsku. Ne bih mogao lako izdvojiti najveće konkurente. Manje više se svi dobro znamo, sport je takav da se stvari dešavaju u jednoj sekundi, tako da nikada ne možete biti sigurni do kraja. Prija mi atmosfera na ovim multisportskim takmičenjima, kada smo svi zajedno sa srpskim šampionima iz ostalih sportova. Verujem da ta energija može da doprinese i boljim borbama rekao je Aleksandar Kukolj.

Vladimir Jovičić trener reprezetacije Srbije ističe da su uslovi na Evropskim igrama u Minsku odlični.

-Sve ide kako je planirano i organizacija je na najvećem mogućem nivou. Nema nikakvih problema i naši sportisti su raspoloženi, zdravi i spremni za nastup. Još jednom, svaka čast organizatorima jer sve funkcioniše i sve teče po planu bez izuzetka istakao je Jovičić.