Milica Nikolić ( do 48 kg) najbolja srpska džudistkinja na Evropskim igrama u Minsku bila je na korak od medalje. Iz Belorusije Nikolićeva koja je i osma na Svetskoj rang listi , vraća sa plasmanom na peto mesto i vrednim bodovima za odlazak u Tokio.

Kao što je I navikla sportsku javnost Nikolićeva je odlično počela učešće na Igrama u Minsku. Odličnu džudistkinju I staru rivalku Mariju Sidero iponom je savladala u prvom kolu. U drugom pala je i odlična Julia Figeora ( Španija) za koju je bio dovoljan i wazari da bi meč Nikolićeva rešila u svoju korist. U Polufinalu duel srpske šampionke i I Darie Bilodid svetskog broja 1. Ni u jednom momentu Nikolićeva nije popuštala I jasno je dokazala da je čvrst i pre svega borac bez straha. U odličnom meču Milica je povela na wazari.

-Milica je radila dobro u polufinalnoj borbi. Povela je protiv Bilodid na wazari ali na žalost, jedna nepažnja i to je kaznjeno iponom -rekao je Ljubiša Majdov trener Milice Nikolić.

U duelu za bronzu još jedna stara i dobro poznata protivnica. Slovenka Maruša Štangar kojoj je svakako najsvežiji utisak poraz od srpske šampionke sa Gran slema u Bakuu.

-U borbi za medalju regularni deo meča odradila je tvrdo ali vodila je sa dve kazne. U golden skoru na njen ulazak Štangar je kontrirala i ostvarila skor, wazari. Milica se posle polufinalnog meča nije oporavila psihički. Poraz joj je sasvim sigurno teško pao ali to je džudo, to je život. Idemo dalje, moramo se zadovoljiti petim mestom i što je najvažnije nema povreda.

Da je Milica s pravom u Top 10 na svetu u kategoriji do 48 kilograma, Nikolićeva je pokazala još jednom u Minsku. Plasman ne peto mesto doneo joj je i vredne bodove.

-Da sam zadovoljan nisam ali to je isto život trenera, sa takmiačrom zajedno slavimo ali i podnosimo poraze. Idemo dalje rekao je Ljubiša Majdov.

Na džudo turniru odlična je bila I mlada Andrea Stojadinov( do 48 kg) koja je ostvarila pobedu u prvom kolu nad odličnom Rumunkom Monikom Ungureanu. U drugom na žalost I njoj je slabu tačku našla Slovenka Štangar. Jovana Rogić je ostvarila identičan učinak kao i Stojadinov. Rogićeva je pobedila Rumunku Loreadanu Ohai dok je u drugom kolu zaustavila Žoana Ekisan iz Španije. Strahinja Bunčić i Marica Perišić eliminisani su u prvom kolu.