Nemanja Milić ( do 60 kg) još jednom je obradovao domaću srpsku javnost. Na Evropskom kupu u Pakšu,  Milić je osvojio bronzano odličje čime je odbranio rezultat ostvaren na istom takmičenju pre godinu dana.

Potpuno očekivano Nemanja je počeo učešće na Evropskom kupu u Pakšu pobedom nad Kazahstancem Ulubekom Abilhairom (ipon). U drugom je savladao i odličnog Rumuna, Aleksandra Popu (wazari) a zatim i Britanca Džošuu Gila (wazari, ipon). Domaći džudista Andraš Vida našao je rešenje za Milića u polufinalu. U borbi za bronzu Milić je još jednom pokazao da je najbolji u presudnim situacijama. Nemanja je majstorski savladao Mađara Čanada Feška tehnikom za koju je prvo ocenjen wazarijem a onda i iponom čime je opet stavio bronzu oko vrata.

-Puno mi znači ova medalja.Pre tri meseca sam imao povredu i pravio sam dužu pauzu, nakon čega mi je izmakla medalja u Španiji. Zadovoljan sam jer sama sada osvojio bronzanu medalju. Ponovio sam rezultat od prošle godine. Medalja me puno motiviše za dalja takmičenja i Evropsko koje me ceka rekao je Nemanja Milić, reprezentativac Srbije.

Nikola Milošević trener Nemanje Milića nije krio zadovoljstvo zbog ostvarenog rezultata.

- Nemanja je još jednom dokazao da je takmičar vredan pažnje. Osvajanjem bronzane medalje na ovom Evropskom kupu ponovio je rezultat od prošle godine. Sjajne partije i prelep džudo potpuno zasluženo su ga dovele do pobednickog postolja rekao je Nikola Milošević.