Darko Brašnjović još jednom je obradovao vrednom medaljom sa međunarodne sportske scene.

Na Evropskom kupu za juniore u Pakšu, Darko Brašnjović ( do 90 kg)  okitio se bronzanom medaljom u konkurenciji do 90 kilograma. Darko je u Pakšu ostvario pet pobeda. U prvom duelu sa Italijanom Đanlukom Judičelijem poentirao je prvo na wazari a zatim i na ipon. Austrijanca Tomasa Šarfetera na wazari pobedio je u drugom kolu. U trećem Francuz Enijel Karoli pročitao je Brašnjovića i meč završio iponom. Posle Francuza, Brašnjović nije dozvolio ni jedno iznenađenje i redom su padali Holanđanin Lars Ban der Burg, Rus Evgenij Gerbzomer, a zatim i Nemac Luka Fetkoeter.

-Zadovoljan sam medaljom. Uvek je dobro kad takmičenje završite odličjem. Ipak ostaje žal za zlatom jer me je samo trenutak nepažnje verovatno koštalo i zlata. Posle takmičenja ostajemo ovde da brusimo formu za dalja takmičenja i nadamo se zlatna odličja-rekao je Darko Brašnjović.

Trener Nikola Milošević bio je zadovoljan Darkovim učinkom na Evropskom kupu u Mađarskoj. 

-Darko je definitivno nas najbolji junior. Danas je prikazao sjajne partije i pored toga sto je do skora bio povredjen. Njegova forma ce se sigurno kretati uzlaznom putanjom u narednom periodu i smatramo da je zreo za evropsku medalju –istakao je Nikola Milošević.