Sportska dvorana Šumice još jednom je ugostila najbolje džudiste Srbije ovoga puta na Prvenstvu države za pripadnike Vojske i Policije. Posle premijernog nacionalnog prvenstva održanog minule sezone u Sremskoj Kamenici, u Šumicama se juče nadmetalo 68 takmičara u ženskoj i muškoj konkurenciji u organizaciji Džudo saveza Srbije.

Takmičenje je otvorio brigadni general Siniša Radović koji je poželeo sportsku sreću učesnicima.

-Vi ste ponos Srbije, ovo je, pre svega, zadovoljstvo, a onda i obaveza. Obaveza da svoje znanje prenesete na mlađe naraštaje i da im date elan da i oni postanu deo našeg tima. Mnogobrojna su takmičenja na kojima ste učestvovali i doneli ste nam mnogo medalja. Nastavite kao i do sada i budite ponosni na sebe – rekao je Siniša Radović, brigadni general.

Ljubitelji vrhunskog sporta uživali su u odličnim mečevima i još prazniku džudoa u Šumicama.

-Zadovoljni smo urađenim i posebno mi je drago da su sva takmičenja koja realizujemo su za stepenik više, bolje organizovana. Uveren sam da ćemo i u ubuduće nastaviti ovaj trend -rekao je Dragan Atanasov, dorektor DŽSS. - Zadovoljni smo sa saradnjom sa Ministarstvom odbrane i Ministarstvom unutrašnjih poslova. Posebno bih istakao da je u Vojsci Srbije oformljena sportska jedinica a troje naših džudista je dobilo zaposlenje, To je proisteklo iz te saradnje. Očekujemo da će još naših sportista krenuti tim putem. Drago mi je da mogu da kažem da će 2021. Beograd biti domaćin Svetskog prvenstva za u džudou za pripadnike Vojske i Policije.

Na Prvenstvu Srbije za Vojsku i Policiju je vidjeno dosta lepih mečeva. Povratak na strunjaču Mare Kovačević koja je osvojila zlato u kategoriji preko 78 kg, ipak je bio utisak dana u Šumicama.

-Posle 12, 13 godina sam ponovo na tatamiju. Nije bilo nekih većih priprema, sem onog uobičajnog. Teretana, vežbice, ništa napornije od toga. Ovoga puta sam se usudila da se vratim na „teren“ bez priprema, i treninga, inače to ne bih smela. Džudo je specifičan sport, pa bez dobre fizičke pripreme ne biste smeli da se se takmičite. O nekom sledećem takmičenju ne razmišljam, polako, pa ćemo videti-rekla je Mara Kovačević.









Priloženi dokumenti