Srpski džudisti koji nas uvek obraduju vrhunskim rezultatima, na žalost ovog puta bez medalja su završili učešće na takmičenju u pojedinačnoj konkurenciji na Evropskim igrama u Minsku. Milica Nikolić bila je na korak do medalje i ostvarila je plasman na peto mesto u konkurenciji do 48 kilograma. Sportska sreća na ovom takmičenju jednostavno nije bila na strani naših džudista.

Srpski reprezentativci Nemanja Majdov ( do 90 kg), Aleksandar Kukolj ( do 90 kg) iŽarko Ćulum ( preko 100 kg) došli su do drugog kola.

Na žalost Nemanja Majdov koji je rutinski završio prvi meč odličnim Turčinom Mertom Sismanlarom iponom, na žalost, u narednom duelu zadobio je povredu koja ga je koštala ne samo ovog takmičenja već će ga udaljiti sa tatamija naredna tri ili četiri meseca.

-U pitanju je povreda ligamenta, medijalni kolateralni rekao je Ljubiša Majdov, otac I trener Nemanje Majdova. - U četvrtak odmah po dolasku zakazana nam je već operacija sa matičnim ćelijama kod dr Jakovljevica. Zahvaljujemo se našem medicinskom i olimpijskom timu Srbije na vrhuskom tretmanu. Šef našeg medicinskog tima Dragan Radovanović i rukovodstvo naše misije odreagovali za 10. Sve pohvale idu i na adresu beloruskih lekara. Izuzetno su prijatni i ekspeditivni.

Aleksandar Kukolj je učešće počeo pobedom nad odličnim Poljakom Pjotrom Kučerom (wazari i ipon). U drugom snage je odmerio sa starim znancem Mikailom Ozerlelom (Turska). Nekada uzdanica Slovenije, Ozerlel je pobedio u ovom meču iponom, čime je Kukolj završio učešće na ovom takmičenju. Mikail Ozerlel je Evropske igre u Minsku završio zlatnim odličjem oko vrata.

-Nie lako. Dao sam sve od sebe bile su prve reči našeg reprezentativca Aleksandra Kukolja. -Sve je bilo odlično, kada je u pitanju početak takmičenja. Lepo sam se zagrejao i dobro sam se osećao u tom prvom meču. Prva borba je već bila tvrda, ali sam sigurno priveo borbu do kraja. U drugom meču na žalost kratko je trajao, sam držao kontrolu međutim ulovio me je. Takav nam je sport

Žarko Ćulum je u prvom kolu iponom pobedio Grka Dimitrisa Coumitasa. Ipak u drugom Holanđanin Henk Grol našao je rešenje za srpskog superteškaša. Milica Žabić ( preko 78 kg) voljom žreba odmah u prvom kolu srela se sa Larisom Cerić jednom od najboljih superteškašica na svetu. Ovo nije bio njihov prvi susret i na žalost i ovaj je završen pobedom Cerićeve. Bojan Došen ( do 100 kg) eliminisan je u prvo kolu od Azerbejdžanca Zelima Kocojeva.

Džudo tim Srbije poslednjeg takmičarskog dana na tatami izlazi u miks nadmetanju na Evropskim igrama u Minsku.