Kadetska reprezentacija Srbije danas kreće put Varšave gde će od 27. do 30. juna učestvovati na Evropskom prvenstvu.

Izabranici trenera Tijane Radić i Davida Radulovića, Teodora Ćopić ( do 52 kg), Ivan Leđanski ( do 50 kg), Mateja Stošić (do 60 kg), Aleksandar Rajčić ( do 73 kg), Milan Radulj ( do 81 kg), Andrija Stošić ( preko 90 kg) u Poljskoj snage će odmeravati sa najboljim kadetima Starog kontinenta.

-Nakon završnih priprema kadetske reprezentacije u Karatašu, istakla bih da su takmičari spremni za predstojeće prvenstvo Evropeu Poljskoj. Uz ogromnu podršku Džudo saveza Srbije, sproveli smo sve akcije koje su predviđene planom i programom. Atmosfera u timu je sjajna, naša ekipa je izuzetno motivisana i od njih očekujemo samo najbolje- rekla je Tijana Radić.

Zadovoljstvo dosadašnim radom i zalaganjem nije krio ni trener David Radulović.

-Odlična ekipa mladih takmičara koji su sve što je bilo zacrtano planom i programom uradili do perfekcije. Svima sem Mateji Stošiću ovo je vatreno kršenje na Evropskom prvenstvu i upravo zato ne bih želeo da stvaram dodatni pritisak. Svi su na takmičenjima koja su prethodila Evropskom prvenstvu jasno dokazali svoje mesto na međunarodnoj sceni. Ipak treba imati na umu da je ovo takmičenje specifično i nosi posebnu težinu. Zahvalio bih se čitavom timu Džudo saveza na podršci u realizaciji svih naših akcija u pripremnom periodu istakao je David Radulović.

Srbija će na EP za kadete imati predstavnika i među arbitrima. Pravdu će na tatamiju deliti Nikola Malešević.