Povrede su na žalost obeležile učešće srpskog džudo tima na Evropskim igrama u Minsku. U pojedinačnoj konkurenciji naši najbolji džudisti Nemaja Majdov i Aleksandar Kukolj na žalost zadobili su povrede koje su ih sasvim sigurno sprečile da nam i sa ovog takmičenja donesu vredne medalje. Bukvalno desetkovani Orlovi su ušli u ekipno takmičenje koje se tradicionalno održava u završnici džudo turnira na Evropskim igrama. Srpski tim ekipno timsko nadmetanje završio je na sedmom mestu.

 Orlovi u sastavu Marica Perišić ( do 57 kg) Anja Obradović ( do 70 kg), Milica Žabić ( preko 78 kg), Strahinja Bunčić ( do 73 kg), Bojan Došen i Žarko Ćulum (oba preko 90 kg) u prvom meču snage su odmerili sa odličnom ekipom Poljske. Sa ekipom su bili treneri Ljubiša Majdov, Vladimir Jovičić i Nemanja Nikolić. U prvom kolu Orlovi su savladali odličnu ekipu Poljske 4: 3.

-Na žalost niko se nije nadao ovakvoj situaciji. Naši najbolji takmičari Nemanja Majdov i Aleksandar Kukolj povređeni završavaju ovo takmičenje. Kukolju koji je zadobio hematom na oku doktori su zabranili da se vrati sa nama zbog pritiska u avionu. Kukolj je hteo da ipak učestvuje u ovom takmičenju ali je medicinski tim imao jasna upustva -rekao je Nemanja Nikolić.

Kada je u pitanju duel sa Poljacima Nikolić kaže:

Devojke su zaista blistale a Milica Žabić je prelomila meč. Anja Obradović je sa Poljakinjama zadobila povredu. Svi zaslužuju pohvale.

Treneri nisu imali puno prostora za manevar posle duela sa Rusima i Austrijancima.

-U svaki meč smo ulazili sa minus dva boda. Imali smo dva superteškaša da rotiramo ali smo bili prazni do 70 i do 90 kilograma. Jasno je da je kvalitet našeg tima mnogo bolji i da smo sasvim sigurno bili u meču za odličje da smo bili kompletni. U ovim uslovima ovo je bio maksimum -bio je iskren Nemanja Nikolić.

Da je sporta sreća u potpunosti okrenula leđa Orlovima ukazuje i Ljubiša Majdov.

-Dali su maksimum u okolnostima u kojima smo bili zbog povreda. Čestitke curama i momcima. Ostaje žal što zbog povreda nismo mogli pokazati pravu jačinu naše reprezentacije, ali ima vremena, bitno da se oporave. To je zapravo život, nista se ne može predvideti ali se može dati maksimum u svakom momentu. Nekad je to za slavlje nekad nije. Čestitke ekipi i trenerima izvukli su maksimum iz tima zaključio je Majdov.