Ivan Leđanski I Mateja Stošić mladi reprezentativci Srbije ostvarili su plasman na deveto mesto na Evropskom prvenstvu za kadete u Varšavi.

Ivan Leđanski ( do 50 kg) je dobro otvorio učešće na takmičenju pobedom nad Britancem Daglasom Flemingom ( wazari, ipon), prvo bacanje pa gušenje. Francuz Roman Pikar na žalost našao je rešenje za Orlića u drugom meču. Leđanski je kroz repasaž dobio šansu da se bori u sledećem kolu. Ipak Belorus Dmitrij Zelijanko iponom rešava pitanje pobednika u ovom duelu.

-Na žalost možda je trema učinila svoje. Ivanu je ovo premijera na Evropskom prvenstvu. Solidno je radio i nije pokazao sve što može. Belorusa je na Evropskom kupu u Teplicama pobedio što znači da mu protivnik nije nerešiv. Ipak ostaje žal što nije prošao dalje, što sasvim sigurno po kvalitetu zaslužuje. Ostaje veliko iskustvo koje će nadam se iskoristiti u periodu koji dolazi-rekao je David Radulović, trener reprezentacije Srbije.

Identičan učinak ostvario je i Mateja Stošić ( do 60 kg). U prvom kolu pobedio je Poljaka Lukasa Visockog. U drugom Turčin Muhamed Demirel osvajač medalje sa prethodnog EP nalazi rešenje za Stošića. U prvom kolu repasaža Stošić je pobedio Rumuna Roberta Boldisa na ipon. Ipak sportska sreća nije bila na strani Orlića u deulu sa Rusom Andarbekom Arsunukajevim.

-Kao i Leđanski i Stošić je bio solidan na ovom takmičenju, ostvario je plasman na deveto mesto. Turčina od koga je izgubio nismo imali prilike da sretnete nigde na Evro kupovima, pa je poprilično nepoznat.  Odlično za Stošića je da je Rumuna, koji je izuzetan takmičar uspeo da reši i da ga pobedi. Ipak ovoga u narednom meču, Rus je bio bolji od Stošića, ali meč je bio tvrd i izjednačen. Mateja je  imao bacanje na wazari kao i Rus. U zadnjim sekundama Rus je poentirao sa još jednim wazarijem rekao je David Radulović. 

Na tatami Evropskog prvenstva za kadete sutra izlaze Teodora Ćopić ( do 52 kg) i Aleksandar Rajčić ( do 73 kg).