Aleksandar Rajčić mladi reprezentativac Džudo saveza Srbije u Varšavi je sasvim sigurno održao obećanje. Na Evropskom prvenstvu za kadete u Poljskoj, osvojio je bronzano odličje u kategoriji do 73 kilograma.

Od mladog Rajčića očekivanja su sasvim sigurno bila velika. Da je sportska javnost u Srbiji s razlogom očekivala medalju od Orlića, najavio je sam Rajčić i to odličnim rezultatima na Evropskim kupovima koji su se nizali jedan za drugim od početka ove godine.

U meču za bronzano odličje sa Francuzom Aleksandrom Tama, Rajčić je još jednom pokazao da je zreo borac i da je najbolji kada treba.

-Bilo je teško, rekao bih mnogo teže nego što je to na Evro-kupovima. Svaki meč na Evropskom prvenstvu je težak kao polufinale na Evropskom kupu. Bila mi je potrebna velika koncetracija. Ipak imam evropsku medalju i zadovoljan sam. Uspeo sam da se vratim posle loše odrađenog prvog meča-rekao je Aleksandar Rajčić, bronzani na EP za kadete u Varšavi.

Put do pobedničkog postolja je bio više nego uzbudljiv. Posle prvog meča u kome je Rajčića iznenadio odlični Vugar Talibov iz Azerbejdžana, koji je došao do polufinala a kasnije zbog povrede nije uspeo da se okiti bronzom, srpski reprezentativac je još jednom potvrdio kvalitet na međunarodnoj sceni. Jedan za drugim, Rajčićevi protivnici nisu imali rešenje za našeg Orlića. Italijan Manuel Vici u drugom kolu repasaža a zatim i Rumun, Vasile Vičilu. Odlični Ukrajinac Vadim Leontiev kao ni Belgijanac Jarne Dijk nisu mogli da nađu rešenje za raspoloženog Rajčića koji ulazi u finale repasaža. 

-Dan je krenuo loše. Vugar Talibov ga je iznenadio i to je momak koji je pobednik YOG-a prošle godine. Ipak uspeo je da se vrati i da baca sve bolje i bolje. Radio je sve što smo se dogovarali i u potpunosti je izvršavao zacrtano. Upravo zato bih čestitao Rajčiću i njegovoj porodici na rezultatu, kao i klubu i svim trenerima i naravno čitavom timu Džudo saveza Srbije. Pokazao je da pripada evropskom vrhu. Napravio je čudo a iz meča u meč je bio sve bolji i bolji. Demostrirao je raznovrstan džudo i da je borac svetskog ranga istakao je David Radulović.