Evropsko prvenstvo za kadete u Poljskoj Orlići su završili sa bronzanim odličjem i četiri plasmana. Aleksandar Rajčić je još jednom potvrdio nesumnjivi kvalitet u konkurenciji do 73 kilograma dok su Ivan Leđanski ( do 50 kg), Mateja Stošić ( do 50 kg), Milan Radulj ( do 81 kg) i Andreja Stošić ( preko 90 kg) u Varšavi ostvarili plasman na deveto mesto.

Milan Radulj je trećeg takmičarskog dana u prvom kolu voljom žreba za protivnika dobio domaćeg takmičara Dimitrija Jančilika. Na žalost iscrpljujući prvi meč i u zlatnom bodu pobeda za domaćina. Početak nije išao na ruku Orliću. U prvom kolu repasaža Radulj je u još jednoj borbi i produžetku, zlatnom bodu sa Ukrajincem Nikitom Bati pokazao da nije bez razloga među najboljima. U narednom duelu repasaža, takođe sa još jednim Ukrajincem, Timurom Valijevim, prvim na rang listi, dobija tri kazne i meč se završava wazarijem za protivnika. Na žalost Radulj nije našao rešenje ni za Portugalca Pedra Limu.

Identičan učinak ostvario je i superteškaš Andrija Stošić. Nemca Lorenca Mora iponom je savladao u prvom kolu. U drugom, Rus Ahmed Magomadov našao je rešenje za Orlića, čime je izborio prolaz dalje, dok je Stošiću ostala mogućnost da se bori u repasažu. Ipak u meču sa Belorusom, Mikitom Staravoitom koji je odlično otpočeo i poveo na wazari, propustio je šansu i dozvolio protivniku da se upiše kao pobednik.

-Obojici je ovo premijera na evropskom prvenstvu i samim tim je primetan nedostatak iskustva. Ipak ne mogu da budem nezadovoljan načinom na koji su se borili. Radulj je imao tri iscrpljujuća meča u kome je svaki imao i zlatan bod. Nedostajalo mu je svežine i to je bilo više nego primetno. Uz ovaj deo samo bih pomenuo da je sudjenje u određenim trenucima bilo više nego problematično, ali to ne može biti naše opravdanje. Stošić je zaista pružio dobre partije ali u određenim trenucima neiskustvo je skupo platio i dozvolio sebi grešku kao u duelu sa Belorusom, gde je vodio na wazari. Ipak ne bih imao ništa da prebacim momcima. Pružili su maksimum, smatram da su mogli i bolje, ali to je sve danak neiskustva -rekao je David Radulović, trener reprezentacije Srbije.

Trener David Radulović ističe da je ovo odlična mlada generacija čije vreme tek dolazi.

-Bilo je to korektno učešče, bronza Rajčića, prva muška medalja posle zlata Strahinje Bunčića 2012. godine. Tu su u četiri plasmana, što je jasan dokaz da deca rade i bore se. Generacija zlata vredna. Možda da smo imali više sreće sa žrebom, bio bi i neki bolji plasman. Želim da se zahvalim timu Džudo saveza Srbije na podršci jer smo zaista uložili veliki rad u ovu generaciju. O tome najbolje svedoče rezultati, sedam medalja sa Evropskih kupova, pet plasmana na peta mesta na istim takmičenjima. Dosta toga smo pomerili nabolje. Sada nam sledi kratak odmor pred nastavak sezone- istakao je David Radulović.