Tradicija se nastavlja. Srpski džudisti iz vikenda u vikend nižu uspehe na međunarodnoj takmičarskoj sceni. Tako je i na ovogodišnjem izdanju Evropskog kupa za juniore u Sarajevu. Posle prvog takmičarskog dana, sa zlatom, srebrom i dve bronze, Srbija je ostvarila plasman na prvo mesto generalnog plasmana.  

Nadežda Petrović trijumfovala je u kategoriji do 52 kilograma i time jasno stavila do znanja da je tu gde pripada,  na samom vrhu. Odlični Darko Brašnjović, vicešampionski je završio takmičenje u kategoriji do 90 kilograma. Da uspeh Orlića bude potpun potrudile su se Marica Perišić ( do 57 kg) i Nevena Milić ( do 48 kg).

Za Nadeždu Petrović prvog takmičarskog dana Evropskog kupa u Sarajevu nije bilo protivnice koja bi mogla da joj pomrsi račune. Od Holanđanke Jentel Bot, u prvom kolu  koju je savladala 10 :0, Austrijanke Franciske Kajzer koju je bacila na ipon, preko Francuskinje Laure Espadinje u polufinalu i Paz Kafri u velikom finalu. Rezultat zlatna medalja sa četiri meča i isto toliko ipona.

Darko Brašnjović je i u Sarajevu nastavio niz odličnih rezultata. Kao i sa prethodnog u Pakšu, i sa ovog takmičenja Brašnjović se vraća sa vrednim odličjem osvojenim u kategoriji do 90 kilograma. Četiri meča u kojima je ostvario tri pobede i to u duelima sa Georgi Dinevim (Bugarska), Ivanom Rozga (Hrvatska) i Tomom  Bonešanskerom ( Holandija). U velikom finalu, na žalost, drugi predstavnik Bugarske u kategoriji do 90 kilograma pročitao je Brašnjovića, koji je u ovom meču već vodio na wazari. Kostadi Cvetanov iponom je odlučio pitanje pobednika u velikom finalu u kategoriji do 90 kilograma, čime srpskom Orliću ostaje zvanje vicešampiona. 

-Odličan uspeh naših reprezentativaca. Čestitam damama jer su danas zaista dominirale, osvajanjem čak tri medalje- istakao je Nikola Milošević, trener juniorske reprezentacije Srbije

Da uspeh srpskih reprezentativaca bude kompletan pobrinule su se odlične Marica Perišić ( 57 kg) i Nevena Milić ( do 48 kg) koje su se okitile bronzanim odličjima.