Delegacija Džudo saveza Srbije koju su činili mladi kadetski reprezentativci sa trenerima Davidom Radulovićem, Tijanom Radić i Nemanjom Nikolićem predvođeni Jovicom Jovanovićem, sportskim direktorom, Goranom Vuceljom generalnim sekretarom i Pedjom Bosancem,  posetili su izložbu u Muzeju Grada Beograda pod nazivom “Odbrana 78“ posvećena odbrani od NATO agresije. 

Izložba je projekat koji je iniciralo Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije. Izložba je multimedijalna i interaktivna postavka koja prvi put prikazuje video i štampane materijale koji do sada javnosti nisu bili prikazani, što zbog svoje jačine kao i načina na koji je to snimano 1999. Godine. Svi materijali su digitalno obrađeni a glavna ideja je bila da se pokaže da su vojska i narod bili i ostali neodvojiva celina.

Postavka je podeljena u osam celina, među kojima se izdvaja "sigurna soba" koja je posvećena nastradaloj deci, a likovnost izložbe počiva na autentičnim artefaktima koji su nastali tokom 1998. i 1999. godine.


-Izložba na jedinstven način prikazuje herojsku odbranu naše zemlje tokom 78 dana NATO agresije, koja je počela napadom na SR Jugoslaviju 24. marta 1999. godine, bez odobrenja Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i posvećena je stradalim pripadnicima vojske, policije i civilima, među kojima je, nažalost, bilo i mnoštvo dece. Svi se sećamo tog perioda iako smo tada bili vrlo mladi. Upravo zato je veoma važno da nikada ne zaboravim ono što je bilo - rekao je David Radulović, trener kadetske reprezentacije DŽS Srbije.