Organizatori trening kampa u Somboru još jednom su potvrdili da s pravom važe ne samo za odlične domaćine već i za organizatore koji postavljaju i podižu standarde. Na međunarodnom trening kampu do 7. do 13. jula koji je okupio rekordan broj učesnika, više od 130 takmičara iz Mađarske, Nemačke, Crne Gore, Hrvatske i domaćina Srbije učešće su uzeli i naši džudisti iz sekcije za inkluzivni

-Prošle godine smo prvi put došli na ideju da spojimo zdravorazvojnu grupu sa kampa i grupu naših džudista sa smetnjama. Kamp smo otpočeli uz zajednički poklon za početak treninga i rukovanje čime su se džudisti upoznali među sobom. Posebnu zahvalnost dugujemo prof. Slavku Tekiću koji nam je pružio maksimalnu podršku čime smo zajednički odradili prvi deo treninga-istakla je Sajonela Vlošak predsednica Komisije za razvoj i unapredjenje džudoa za osobe sa invaliditetom i trener DŽK Bačka iz Sombora.


Na strunjači trening kampa u Somboru vladala je odlična atmosfera a osmesi svih učenika najbolje su oslikavali raspoloženje džudoka.  

-Ideja je bila da ja vodim zagrevanje, a da džudistima sa smetnjama parovi budu neki od učesnika kampa. Uz zajedničko stajanje u vrsti, poklon, počeli smo zagrevanje, koje je bilo ispraćeno sa veoma pozitivnim emocijama, smehom i radošću. Malo je reći da su svi džudisti bili oduševljeni. Na obostrano zadovoljstvo pokazali smo da u sportu ne postoje granice i da je džudo sport koji neguje najbolje životne principe svakog džudoke istakla je Sajonela Krga.