Orlići su letom preko Istanbula do Bakua, otputovali na još jedno međunarodno takmičenje. Ovoga puta mladi džudisti, kadeti snage će odmeriti na Evropskom letnjem olimpijskom festivalu u prestonici Azerbejdžana ( od 21. do 27. jula ) . 

Sa Orlićima put Bakua uputili su se i treneri Tijana Radulović i David Radulović. Da je sve u džudo timu po planu potvrđuje i David Radulović trener kadetske reprezentacije Srbije.  

-Atmosfera je odlična među našim džudistima. Najvažnije je da su svi zdravi I potpuno spremni za takmičenje u Bakuu. Ovo je takmičenje koje je samo jednom u njihovim karijerama. Nadamo se da će kao i njihovi drugovi pre njih postići rezultate vredne svake pažnje- istakao je David Radulović.

Da ih u Bakuu očekuje odlična konkurencija i ni malo lak posao najbolje govori činjenica da će ovo takmičenje možda biti teže i od Prvenstva Evrope.

-Samo učešće na EYOF-u iziskivalo je da svaki od džudista osvoji normu. To govori da na ovom tatamiju neće biti autsajdera. Ovo takmičenje su Olimpijske igre kada je u pitanju uzrast kadeta i neće biti ni malo lako. Ipak uz rezultate svh ovih godina imamo pravo da se nadamo lepim vestima. Želim da se zahvalim Olimpijskom komitetu Srbije I Džudo savezu Srbije na podršci i pomoći da se odlično pripremimo za ovo takmičenje. Uvereni smo da ćemo na najbolji način kao i uvek do sada da predstavimo našu zemlju –rekao je David Radulović.