Nemanja Majdov trofejni srpski džudista ubeležio je još jedan veliki uspeh. Na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, kao najbolji student FFVIS diplomirao je sa najvišom ocenom, čime je stekao akademsko zvanje, diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i sporta.  

-Hvala Fakultetu fizickog vaspitanja i sporta, dekanu i svim profesorima na razumevanju i podršci sve četiri godine. Idemo dalje i nastavljam sa master studijama. Dok sam na oporavku, nema odmora, napredujem u drugim životnim sferama. Želeo bih da dodam da nas naš džudo sport na najbolji način uči kako da budemo uspešni. Posebno bih želeo da istaknem  da se kod nas  u Crvenoj zvezdi na tome posebno insistira kada su u pitanju mladi naraštaji- rekao je Nemanja Majdov.  


Da oporavak posle povrede koju je zadobio na takmičenju u Minsku teče odlično potvrdio je i trofejni srpski sportista.  


-Što se tiče kolena, prohodao sam, i sad idemo sa Božijom pomoći u fazu jačanja -rekao je Nemanja Majdov.  

Nemanja Majdov je i ovom diplomom još jednom pokazao da je pravi uzor mladima i to ne samo kada su u pitanju sportski uspesi. Srpski trofejni džudista mladima osnovnu školu završio je kao đak generacije. Nosilac je majstorskog zvanja crni pojas 3. DAN. U svim uzrastima osvajao je vredne medalje pa je tako u njegovoj riznici više od 200 odličja osvojenih na strunjači kao takmičar poletarac i pionir. U periodu od 2006 do 2009. godine ostao je neporažen I ostvario niz od 198 pobjeda na prostorima bivše SFRJ. Višestruki je šampion države još od kategorije poletaraca do seniora. Od 2011. godine Nemanja je počeo svoju profesionalnu džudo karijeru nastavljajući sa nizom uspeha. U Bukureštu 2014. godine osvaja Evropu kao junior okitivši se zlatnom medaljom. Isti uspeh ponavlja i 2016. godine u Malagi i tako postaje dvostruki šampion Evrope za juniore. Na Olimpijskim igrama za mlade 2014. godine održanim u Kini okitio se srebrom. U Budimpešti 2017. Godine, Nemanja Majdov se sa Svetskog prvenstva za seniore vraća sa zlatom čime se upisao u istoriju srpskog sporta. U Tel Avivu 2018 osvojio je srebro na EP dok se sa Mediteranskih igara u Taragoni vratio sa vicešampionskim zvanjem.  

Proglašen je za najboljeg mladog sportistu Srbije 2014. godine, a iste godine postaje i ambasador sporta Republike Srpske. Najbolji je sportista iz Republike Srpske za 2017. godine i najbolji sportista Sportskog društva Crvena Zvezda iste godine. Majdov je dobitnik i specijalne nagrade Olimpijskog komiteta Srbije za 2017. godinu a 9. januara 2018. godine, na dan Slave Republike Srpske, Nemanja je od strane predsednika Republike odlikovan ordenom zasluga za narod. Nemanja Majdov je 2018. godine proglašen i za najboljeg sportistu grada Beograda.

Nemanja Majdov je ove godine osvojio i prve zlatne medalje na Gran Slemu i Gran priju, u Marakešu odnosno Bakuu.