Vanja Udovičić ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije posetio je danas džudiste iz kluba Bačka iz Sombora i tom prilikom je imao prilike da se upozna i sa radom inkluzivne sekcije. 

-Zahvaljujemo se gradonačelnici grada Sombora koja nas je pozvala da zajedno sa Košarkaškim klubom Džoker, prezentujemo inkluzivni džudo u sklopu posete našem gradu Ministra omladine i sporta Vanje Udovičića -rekla je Sajonela Krga, trener DŽK Bačka Sombor i predsednica komisije za inkluzivni džudo DŽSS. 

Džudisti su tokom prezentacije, predstavili šta se sve radi na tatamiju i koliko su naučili pod stručnim vođstvom naših trenera. 

-Ministru smo predstavili sve što smo radili u okviru inkluzivnog džudoa. Naš rad bio bio nemoguć bez podrške koju imamo od Džudo saveza Srbije i grada Sombora na čemu smo im svi izuzetno zahvalni.  Bavljenje sportom izuzetno je korisno za svakog pojedinca, a sa modelom inkluzivnih sekcija pri klubovima i osnivanjem Komisija unutar sportskih saveza, kao što je to i Džudo savez Srbije uradio, pružamo mogućnost da se osobe sa smetnjama zaista i osećaju ravnopravno  istakla je Sajonela Krga. 

Džudisti iz Sombora ministru su upriličili simboličan poklon u vidu majice sa simbolom inkluzivne sekcije koju su uručili Vinko Lemić i Dimitrije Savić.