Zalet iz Beograda

 

Seniorska reprezentacija Srbije priprema se za krunu ove takmičarske godine, Svetsko prvenstvo u Astani u Kazahstanu  od 24. do 30 avgusta. Najbolji srpski džudisti u Beogradu bruse formu za predstojeći  sportski izazov.

-U Beogradu u Sali Džudo kluba Rakovica organizovali smo mini pripreme pred Svetsko prvenstvo u Astani. Ugostili smo tri reprezentativca Bugarske, sedam Slovenaca, četiri iz Crbe Gore kao i Ivicu Pavlinića sa Novog Zelanda. Odmah posle  završetka ovog dela rada očekuje nas nastavak na tradicionalnom trening kampu u Kanjiži rekao je Miomir - Srećko Mrvaljević, predsednik Stručnog saveta Džudo saveza Srbije.

Svetska seniorska smotra kao i uvek do sada okupiće najbolje džudiste. Konkurencija u ovoj predolimpijskoj godini  na tatamiju SP u Astani biće vrhunska.

-Kada su u pitanju očekivanja želim da istaknem da mnogo toga zavisi od žreba. Kao što je poznato očekuje se veliki broj učesnika i to u svakoj kategoriji. Upravo zbog toga ne treba da čudi ako se naši predstavnici susretnu sa glavnim nosiocima već u prvoj borbi. Naravno da najviše očekujemo od Aleksandra Kukolja i Jovane Rogić koji su u pravom smislu perjanice ove reprezentacije. Ipak nikako ne treba izostaviti mladog Nemanju Majdova koji je jasno pokazao da može da parira i najboljim svetskim džudokama.

Planetarno odmeravanje snaga  u seniorskoj konkurenciji počeće 24. avgusta.

-Atmosfera u nacionalnom timu je odličja. Treba da bude jasno da od svakog takmičara očekujemo da kao i uvek do sada pruže maksimum. Svi su do sada pokazali da mogu da ostvare rezultate vredne svake pažnje na medjunaronoj  sceni. Svaka pobeda nam je važna na ovom Svetskom prvenstvu koje nosi veliki broj bodova za Olimpijske igre-  istakao je Srećko Mrvaljević