Najbolji srpski džudista Aleksandar Kukolj učestvovaće na najvećem svetskom sportskom događaju ove godine, letnjim Olimpijskim igrama  koje su na programu od  5. do 21. avgusta u Rio de Žaneiru. U srpskoj sportskoj ekspediciji Kukolj je upravo jedan od onih takmičara koji bi mogao da ostvari dobar rezultat na ovom najvažnijem svetskom sportskom događaju.

Aleksandar Kukolj u Rio se plasirao kao 12. džudista sveta u kategoriji do 90 kilograma. Pun samopouzdanja, srpski reprezentativac očekuje takmičenja na najprestižnijem sportskom događaju na svetu.

-Izborio sam vizu za Olimpijske igre kao dvanaesti na svetskoj rang listi. U mojoj kategoriji u Riju će se takmičiti samo najbolji i to njih 32. Džudo je specifičan po tome da uprkos činjenici da neko važi za favorite svašta može da se dogodi i ja se u to uzdam -rekao je na konferenciji za medije  pred odlazak na Olimpijske igre  džudista  Aleksandar Kukolj.

Trener Nikola Milošević ističe da je optimista, ali da Kukolja neće opteretiti razmišljanjima o rezultatu.

- Aca i ja nismo neki sportisti koji puno  pričaju. Mi dopuštamo da naši rezultati i partije pričaju o tome. Veliki sam optimista, ali gotovo da ne razmišljam trenutno o rezultatu, već samo o tome da stignemo u Rio spremni i da tamo pružimo najbolju partiju. Rang-lista i njegovi rezultati u poslednje vreme govore da može mnogo, čak i do medalje -rekao je trener Milošević.

Nejvažniji džudo događaj ove godine počinje u Rio de Žaneiru 6. dok najbolji srpski džudista na tatami izlazi, četiri dana kasnije 10. avgusta.