Predsednik Olimpijskog komiteta (OKS) Srbije Božidar Maljković istakao da mu je drago što je pristigao u Japan i da se raduje poseti srpskim sportistima u Olimpijskom selu
-Posle dugog čekanja na ovaj momenat zbog odlaganja Igara, konačno smo u Japanu i radujem se nastupajućem takmičenju. Nadam se da ću uskoro imati priliku da pozdravim srpske olimpijce u Olimpijskom selu i kratko im poželim sreću na takmičenjima. Sportisti vole mir, tišinu i svako želi da se koncentriše na svoj nastup, i ne želimo to da remetimo. U Japanu se osećamo sigurno, najviše zahvaljujući ambasadorki Republike Srbije u Japanu Aleksandri Kovač i njenim saradnicima. Pomogli su nam kada je Miloš Vasić bio u nezavidnoj situaciji, uvek su na usluzi i na tome smo od srca zahvalni -rekao je Maljković za OKS.
Čelnici OKS doputovali su u glavni grad Japana zajedno sa najboljim teniserom sveta i članom Olimpijskog tima Srbije Novakom Đokovićem.
Generalni sekretar OKS Đorđe Višacki takođe je apostrofirao pomoć Ambasade Republike Srbije u Japanu i zahvalio se organizatorima Olimpijskih igara na pomoći."-
-Želeo bih da se zahvalim Organizacionom komitetu Olimpijskih igara “Tokio 2020” na predusretljivosti i logističkoj podršci prilikom našeg dolaska. Brzo smo prošli sve procedure i ispunili smo uslove za bezbedan ulazak u Japan-izjavio je Višacki.
Svečana ceremonija otvaranja Olimpijskih igara zakazana je za 23. jul, kada i zvanično počinje najveći svetski sportski događaj.
Prvi sportista Olimpijskog tima Srbije koji će nastupiti na Igrama je veslačica Jovana Arsić, koja predstavlja našu zemlju u disciplini ženski skif. Nju 23. jula u jutarnjim časovima po japanskom vremenu očekuju kvalifikacije.