Ljubitelji džudoa još uvek dobro pamte april 2024 i Zagreb- Evropsko seniorsko prvenstvo za timove kada su Orlovi u miksu osvojili istorijsko bronzano odličje.

Na Olimpijskim igrama u Parizu, srpski džudo tim po prvi put će nacionalne boje braniti u ekipnoj konkurenciji.

-Bronza u zagrebu na Evropskom prvenstvu je do sada najveći istorijski uspeh. U Parizu imamo šest takmičara koji ispunjavanju kvotu da nastupe timski i Igrama i to je još jedan istorijski rezultat za džudo naciju. To znači da smo mi među top 12 na svetu samim tim što imamo ekipu koji učestvuje u Parizu rekao je Vladimir Jovičić, trener nacionalnog džudo tima Srbije.

U odnosu na pojedinačno takmičenje ekipno nadmetanje koje je predviđeno za 3. avgust nosi određene specifičnosti.

-Devojke neće boriti u svojim kategorijama, moraće da ispune te veće kategorije, mada i ostale ekipe će imati identičnu situaciju. Znamo da će svi dati maksimum da Srbiju predstave na adekvatan način na Olimpijskim igrama koje je takmičenje od najveće važnosti za sve nas. Na Igrama Milica će morati da nastupi u kategoriji za dve težoj nego što je njena, Marica takođe, Kukolj u plusu, ali za taj deo moraćemo da sačekamo žreb, da vidite sa kim ćete se susresti da bi mogli bilo šta da planiramo.Ponosni smo na naš tim, prvo što su oni svi hrabro prihvatili da rade, sa borcima težim i do deset kilograma, što je veliki rizik. Naglasio bih da niko od njih nije hteo da odustane već žele da daju svoj maksimum za svoju zemlju- istakao je Vladimir Jovičić.