Srpski džudisti akademci osvajanjem tri odličja, srebra i dve bronze, ostvarili su odličan uspeh na Evropskim univerzitetskim igrama, na džudo prvenstvu u Rijeci. Reprezentativka Srbije Sara Tintor ( Univerzitet Novi Sad) sa najvećih studentskih igara Starog kontinenta vraća se sa zvanjem vicešampionke ( do 70 kg). David Tekić ( do 90 kg) predstavljao je u Rijeci Univerzitet iz Niša i  okitio se bronzanim odličjem. Identični rezultat ostvario je i Vladimir Gajić u superteškoj  kategoriji,  koji je branio boje Univerziteta iz Novog Sada.

Sara Tintor je ostvarila pobede protiv Laia Ribeira Vargas ( Španija), Litvanke Renalde Getutite kao i Anđele Džaković iz Crne Gore. U finalu, Odri Fels sa Univerziteta u Starzburu bila je bolja od srpske džudistkinje, studentkinje Fakulteta za arhitekturu iz Novog Sada. Sara Tintor se  iz Rijeke vraća sa srebom.

David Tekić ( do 90 kg)  od koga smo navikli na uspehe kada je u pitanju međunarodna sportska scena, nastavio je sa  odličnim rezultatima i na Igrama u Rijeci.  U prvom meču pobedio je Belorusa Ikara Zukaua. Francuz Piere Antoine Abraini u drugom duelu nije imao šanse u duelu sa studentom Fakulteta za fizičko vaspitanje u Nišu. Identični rezultat ostvario je David Tekić i u meču za ulazak za polufinale sa Slovencem Tilenom Hadolinom, studentom Univerziteta iz Ljubljane. U polufinalu srpskom studentu ponovila se povreda nastala proteklog vikenda u meču  Bundes lige. Ipak kao i uvek do sada David Tekić  je uspeo da smogne snage i da u repasažu pobedi srpskog reprezentativca i studenta Britanskog univerziteta Mateju Glušca i tako osvoji bronzano odličje.

Vladimir Gajić se pobrinuo da se u riznicu  Džudo saveza Srbije doda još jedno vredno odličje, bronzu u konkurenciji preko 100 kilograma. Iako nije dobro počeo učešće na Igrama jer je izgubio prvi meč od domaćeg takmičara Ivana Čovića, Gajić je došao do pobedničkog postolja pobedama nad Francuzom  Adrijenom  Livolsijem, a zatim i nad Jovanom Pekovićem (Crna Gora) kao i  Lukasom  Rolvagom (Univerzitet Lajbnic).

Tea Tintor ( do 63 kg) predstavljajući Univerzitet u Novom Sadu ostvarila je plasman na peto mesto kao i Mateja Glušac ( do 90 kg, Bitanski univerzitet). Nemanja Petrović ( do 73 kg)  u Rijeci se plasirao na devetu poziciju.