U Somboru je i ove godine nastavljena tradicija. Međunarodni trening kamp do 7. do 13. jula okupio je perspektivne kadete, junire i seniore iz nekoliko zemalja, Mađarske, Nemačke, Crne Gore, Hrvatske i domaćina Srbije. Kamp je održan pod pokroviteljstvom Džudo saveza Srbije i Džudo saveza Vojvodine. Kamp je već petu godinu u nizu vodio Slavko Tekić, trener seniorske reprezentacije Nemačke, koji je ove godine došao sa timom od 20 takmičara iz svog džudo kluba iz Hamburga. 

-Istakao bih da je zahvaljujući dobroj organizaciji Džudo kluba Bačka iz Sombora ovaj kamp funkcioniše već čitavu deceniju. Promoter kampa pod broj jedan je bio prof. dr Slavko Obadov džudo legenda. Dobio sam poziv da dodjem i da sa profesorom Obadovim vodim ovaj kamp i tada kao Ii sada, uvek sam se trudio da pružim maksimum, da što bolje promovišem da kamp bude internacionalan. To znači da sa mnom uvek bila moja ekipa kao i takmičari država u regionu -istakao je Slavko Tekić.

Da je Sombor ovih dana bio epicenntra džudoa u našem okruženju najbolje govori broj učesnika.

-Ove sezone je najmasovnije, imamo oko 130 učesnika sportista plus 20 trenera koji su ovde sa nama na kampu. Na programu su teorijska predavanja, naravno rad u sali, randori, tako da mislim da je kompletan kamp na svetskom nivou. Izuzetno mi je drago da možemo da se pohvalimo da trenutno u Somboru imamo medalje sa Prvenstva Evrope i sa Prvenstva sveta rekao je Slavko Tekić.

Domaćini kampa svake godine dižu lestvicu standarda pod kojima održavaju tradicionalni trening kamp u Somboru.

-Novina koju smo uneli na kampu su praktični funkcionalni trening. Rad na ovom polju je vodio Vjekoslav Međugorac, nekadašnji džudista, magistar sporta i fizičkog vaspitanja, inače veliki stručnjak za ovu oblast Pored svakodnevnih jutarnjih treninga on je održao i dva predavanja na temu ,,Uvod u funkcionalni trening", napravio video materijal i skripte na srpsklom i nemačkom jeziku čime je time proširio znanja trenerima i džudistima, na koji način se mogu sprečiti povrede ili lakše oporaviti od istih rekla je Sajonela Krga, trener DŽK Bačka iz Sombora.

Izuzetna je bila posećenost i predavanja prof dr Nikole Čanka (6. DAN), jednog od prvih takmičara novosadske Slavije, doktora medicine i psihologije. Profesor Čanak je govorio na temu "Motivacija u postignuću džudista" kao i "Psihološki i pedagoški aspekti džudoa".

-Kamp je dobio izuzente pohvale, a u ime domaćina zahvaljujemo se Slavku Tekiću što je omogućio našim džudokama da se upoznaju sa njegovim radom i uče od njega- istakla je Sajonela Krga.