Leto je vreme odmora kada je glavno pitanje gde otići na odmor. Ipak da nije uvek tako najbolje govori Partizanov trener Srba Pantić, koji se priseća da je jedan mladi džudista sa nepunih sedam godina, molio roditelje da ne odlaze na more kako bi on letnji raspust proveo trenirajući. Nekada poletarac kome se žurilo da nauči sve tajne džudoa, danas je kadetski reprezentativac Srbije. Ove godine osvojio je medalju sa svakog takmičenja na kome je učestvovao. Reč je o mladom ali već izuzetno iskusnom takmičaru, članu beogradskog Partizana Aleksandru Rajčiću.

Orlić Aleksandar Rajčić nas je još jednom obradovao odličnim rezultatom iz Bakua kada je i na EYOF-u još jednom potvrdio kvalitet u kategoriji do 73 kilograma. Bronzanim odličjem u Azerbejdžanu, popularni Aca nastavio je blistav niz osvajanja medalja na međunarodnoj sceni, koji je otpočeo na Evropskom kupu u Zagrebu u februaru ove godine.

Džudo turnir EYOF-u u potpunosti je opravdao rang koji ima, a o tome najbolje govori i mladi srpski džudista osvajač bronzane medalje.

- Zadovoljan sam rezultatom kako na Evropskom prvenstvu za kadete tako i na EYOF-u. Ipak ukoliko pogledam sa vremenske distance mislim da mi je teže bilo na EYOF-u iako sam imao manje borbi nego na Evropskom-bio je iskren Aleksandar Rajčić.

Učešće na EYOF-u mogli su da imaju samo borci koji su ispunili normu.

-Da, bili su samo najbolji iz Evrope. Jednostavno nije bilo lakog meča Ili protivnika sa kojim se nećete namučiti.

U duelima sa dobro poznatim rivalima, Rajčić ističe da mu je najteže pao meč sa džudokom iz Turske, Musom Simsekom.

-Najteži meč je bio onaj za treće mesto, protiv Turčina. Sa njim sam se već susreo u finalu u Rumuniji kada je on slavio. Ipak ovoga puta uloge su se obrnule.

Iako nije navikao na odmor i duge pauze Aleksandar Rajčić se trenutno oporavlja od povrede zadobijene u Bakuu.

-Ne znam još točno koliko ću morati da napravim pauzu zbog povrede kolena koju sam zadobio u borbi za treće mesto. Neće to biti duga pauza ali dovoljno da bih se dobro oporavio.

Aleksandar Rajčić ističe da su njegovi rezultati plod velikog rada ali i svesrdne podrške koju ima.

-Želim da se zahvalim još jednom svima na čestitkama i lepim rečima. Srećan sam jer sam nastavio niz i što sam se posle Evropskog prvenstva sada i sa EYOF-a vratio sa odličjem. Želim da se zahvalim svima na podršci, pre svega mojoj porodici, trenerima, klubu, mom Partizanu i Džudo savezu Srbije. Kao što sam do sada dokazao na borilištu znam da ću i u vremenu koje dolazi biti još bolji istakao je mladi ali već trofejni reprezentativac Srbije Aleksandar Rajčić.