Trofejna srpska džudo porodica dobila je novog člana sponzorskog pula. Potpisivanjem ugovora između Ivana Todorova, predsednika Džudo saveza Srbije i Dragana Simovića prvog čoveka “Čoke” pred brojnim predstavnicima sedme sile u sedištu u nacionalne federacije u Strahinjića bana 73 a, ozvaničena je saradnja.

 



-Veliku zahvalnost dugujemo Draganu Simoviću i kompaniji na čijem je čelu. Vinariji "Čoka" zahvaljujem što je prepoznala Džudo savez kao  uspešnu organizaciju, sa sjajnim rezultatima, koje postiže u kontinuitetu. Ujedno, Džudo savez je i organizator Svetskog kupa za seniore svake godine. Uveren sam da ćemo u narednom periodu organizovati i Evropsko prvenstvo za neku od uzrastnih kategorija. Danas smo dobili jednog partnera, koji je prepoznao značaj džudoa, rezultate i izuzetno dobru organizaciju - rekao je Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije.

Todorov je podsetio da je novi partner srpske džudo organizacije i u prethodnom periodu bio angažovan u sportu.

- Rekao bih da je ovo susret uspešnih. Imamo odlične rezultate, evropskog i svetskog prvaka. Zna se, sa druge strane, šta „Čoka“ predstavlja na tržištu vina. Upravo zato bilo je, nekako logično, da se udružimo, na obostrano zadovoljstvo- istakao je Ivan Todorov.

Dragan Simović prvi čovek Vinarije Čoka bio je  istog mišljenja:

- Zahvaljujem gospodinu Todorovu na lepim rečima. Zadovoljstvo mi je što će naša kompanija, Vinarija "Čoka", narednih godina, koračati ruku pod ruku sa Džudo savezom Srbije.  Veoma mi je drago što Džudo savez poslednjih godina postiže dobre rezultate. Svedoci smo da se sa svih velikih takmičenja, obično vraćaju sa medaljama. Osim tih sportskih rezultata, prepoznali smo i jednu veoma ozbiljnu organizaciju. Vinarija "Čoka" je u prošlosti imala, da kažemo, društvenu svest, da osim što se bavi svojim osnovnim biznisom - proizvodnjom vina i plasmanom tih vina u Srbiji, Evropi i šire, nikada ne zaboravlja da se nalazi na teritoriji Srbije i zato se umeša u sport ili neke društvene aktivnosti. Tako će biti i u budućnosti. Nismo pogrešili i verujem da ćemo zajedno biti još bolji.

Posle potpisivanja ugovora Ivan Todorov je  još jednom podvukao da srpski džudisti velikim koracima koračaju ka Tokiju 2020.

-Naša Milica Nikolić zaslužuje čestitke za srebro osvojeno u četvrtak na Gren slemu u Abu Dabiju, u konkurenciji do 48 kilograma. Osvajanjem drugog mesta, Milica će se na svetskoj rang-listi sa petog sigurno popeti za dva mesta i biće treća.  Na istom takmičenju Srbiju je predstavljala Jovana Rogić, koja je 14. na listi do 57 kilograma. Njih dve zajedno sa Kukoljem i Majdovim, koji su prvi odnosno drugi na Svetskoj rang listi, u konkurenciji do 90 kilograma, predstavljaju vrhunski kvalitet koji će nam donositi još radosti. Danas u Abu Dabiju očekujemo i dobar nastup našeg Kukolja.

Džudo savez Srbije i ove godine će učestvovati u obeležavanju Svetskog dana džudoa. Povodom 28. oktobra, koji obeležavaju svi džudisti i ljubitelji našeg olimpijskog borilačkog sporta, biće  organizovano Prvenstvo Srbije za pionire.

- U svetu našeg sporta 28. oktobar je veliki dan. Svi zajedno obeležavamo dan rođenja Džigoro Kana, osnivača modernog džudoa. Danas Svetska džudo porodica broji čak  202 članice i preko 20 miliona aktivnih takmičara što dovoljno govori. Danas smo dobili jednog partnera, koji je prepoznao značaj džudoa, rezultate i izuzetno dobru organizaciju. Sledeće nedelje potpisaćemo još dva ugovora - "pull" sponzora za projekat "Tokio 2020" popunjavamo. Naš prioritet u ovom trenutku jeste da obezbedimo sredstva da naši sportisti maksimalno spremni odu na Olimpijske igre 2020. Naravno, razvojni programi kadeta i juniora, koji ćemo spremati za 2024. godinu. Na Olimpijske igre odlazi 22 najboljih na svetskoj rang-listi, tako bismo na današnji dan imali četvoro sportista koji bi branili boje naše zemlje u Tokiju –zaključio je Ivan Todorov.