Još jedan fantastičan vikend za srpski džudo. Nemanja Majdov trofejni srpski džudista i član Crvene zvezde osvojio je zlatnu medalju u konkurenciji do 90 kilograma na Gran slemu u Bakuu.  

Majdov je u velikom finalu u prestonici Azerbejdžana, savladao domaćeg takmičara Mamadalija Mehdijeva i tako tako osvojio svoj prvi Gran slem u karijeri.

Majdov je u prvom kolu bio slobodan. U drugom je bio bolji od Belorusa Jahora Voropjeva. U trećem je sa dva wazarija savladao Gruzijca Lašu Bekaurija, prošlogodišnjeg juniorskog šampiona sveta. Svakako da je ovo bio dan u kome protivnici nisu imali šanse protiv raspoloženog Nemanje Majdova. Rusa Kusena Kalmurzajeva u četvrtom kolu, savladao je bukvalno u finišu meča, pet sekundi pre isteka regularnog toka borbe.

U polufinalu sudar titana, u kome je Majdov za protivnika imao aktuelnog šampiona sveta, Španca Nikoloza Šerezadišvilija. Ipak Nemana Majdov je jasno pokazao ko je najbolji i u golden skoru Šerezadšvilija bava na ipon. U borbi za zlatno odličje jasno se videlo da je ovo u svakom smislu Nemanjin dan.

- Meč po meč. ,bili smo na nivou zadatka od početka do kraja rekao je Ljubiša Majdov najbolji trener Evrope u izboru EDŽU i strateg Nemanje Majdova. - Mini pripreme smo odradili dobro, upravo za ovaj Gran slem.

Da je još jedan vrhunski uspeh postignut na veliki dan, na Slavu Sv Vasilija Ostroškog, podvukao je i Ljubiša Majdov.

-Slava Bogu i Sv. Vasiliju Ostroškom I današnjem prazniku. Sve uz blagoslov sa Ostroga je išlo kako treba. Posle današnjeg dana imamo samo malu povredu prsta koju je Nemanja zadobio u polufinalu ali to će biti u redu.

Da je srpski džudo imao fantastičan vikend pobrinuli su se trofejni strateg Ljubiša i njegovi izabranici Milica Nikolić i Nemanja Majdov. Još jedan vikend u kome su svi ljubitelji džudoa s pravom očekivali nastavak vrhunskih rezultata. Srpski reprezentativci su to i učinili I iz Azerbejdžana se vraćaju sa zlatom i bronzom.

Uz vrhunski rezultat postignut u Bakuu, sve čestitke zaslužuje i Orlići. Andrea Stojadinov, Anja Obradović koje su odlično otvorile juniorsku sezonu osvajanjem srebra i bronze na Evropskom kupu u Kaunasu. Na korak do medalje bila je i Nadežda Petrović koja se iz Kaunasa vraća sa plasmanom na peto mesto.