Džudo savez Srbije navikao je srpsku sportsku javnost na uspehe i to ne samo na takmičarskom polju već i u svim segmentima delovanja. Uz odličja koje naši džudisti osvajaju na svim kontinentima u svim uzrastnim kategorijama, vrhunske ocene naš nacionalni Savez dobija i za organizaciju velikih takmičenja ali i akcije od izuzetnog značaja kao što je to slučaj sa projektom “džudo u škole”.

Na inicijativu Ivana Todorova predsednika Džudo saveza Srbije a uz podršku i pokroviteljstvo Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao i Svetske džudo federacije.

Mladi džudisti su već završili jedno poglavlje projekta i uspešno su polagali za prve učeničke pojaseve.

Treneri su se jako potrudili da deci prenesu znanje a naši najmlađi džudisti imali su priliku da stečeno znanje prikažu roditeljima, direktorima škola, predstavnicima opština i predstavnicima Džudo saveza Srbije.

Kažu da deca svoje doživljaje i osećanja najbolje prikazuju crtežima, a da naši naši mladi džudisti vole sport kome su se posvetili najbolje svedoče upravo njihovi literarni radovi koje su nam poslali đaci OŠ Sveti Sava iz Pirota.